Hoe vind ik de ideale printer voor mijn organisatie?

0
1191
Ideale printer
Ideale printer

Elke organisatie heeft een printer en kan deze ook niet missen. Wat als deze printer nu kapot gaat of niet meer voldoet? Dan moet er een nieuwe printer gevonden worden, alleen hoe vind ik nu de juiste? In dit artikel worden een aantal aandachtspunten besproken waar je op kunt letten bij het kopen van een printer.

Aankoopprijs van de printer

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de aankoopprijs van de printer. De prijs hangt natuurlijk al van een aantal factoren af. Wat voor merk printer is het bijvoorbeeld? En moet deze ook A3 kunnen printen en kies ik dan voor een tweedehands A3 printer? Deze variabelen hebben allemaal invloed op de aankoopprijs van de printer. Let wel op, want sommige denken dat je met een tweedehands printer ook minder kwaliteit hebt. Dit is echter niet de realiteit. Er zijn tweedehands printers die helemaal worden nagekeken en zelf nieuwe onderdelen krijgen om de printer weer als nieuw te laten werken. Dit kan voor sommige organisaties dan ook zeer aantrekkelijk zijn.

Wat zijn de kosten voor het printen?

Het is natuurlijk niet zo dat je letterlijk betaald voor elke print, maar het brengt wel kosten met zich mee. Zo moet na een bepaalde tijd de toners en cartridges vervangen worden. Deze kosten zijn helemaal afhankelijk van het printgedrag van de organisatie. Het is in de meeste gevallen ten zeerste aan te raden om een printer te kopen waarbij de cartridges per kleur vervangen moeten worden. Wanneer je hier niet voor kiest zal de gehele cartridge vervangen moeten worden zodra er maar een kleurtje op is. De prijs van een pagina is dus ook gemakkelijk te berekenen door de prijs van de cartridge te delen door het aantal pagina’s per cartridge.

Inkt of een laserprinter?

Wanneer er binnen je organisatie veel geprint wordt is het hebben van een laserprinter het meestal voordelig in gebruik als een inkt printer. Het doeleinde van printer is hierbij wel van belang, want zodra er veel kwaliteit nodig is voor het kleur printen dan is inkt printer weer aantrekkelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here