5 tijdbesparende tips voor op kantoor!

0
1777
Young relaxed african businessman having fun at office, listening to music and perfoming as playing guitar, putting legs on workdesk, copy space

Het is voor elke onderneming van essentieel belang om zo efficiënt en productief mogelijk te werken. Bij het optimaliseren van workflows is er echter één gebied waar men vaak overheen kijkt: de bedrijfsprinters. Hieronder belichten we 5 tijdbesparende tips voor op kantoor die gerelateerd zijn aan het printerpark.

#1. Pagina’s per minuut

De snelheid van een printer wordt aangegeven met ppm, oftewel het aantal pagina’s per minuut. Dit is met name van belang voor bedrijven met hoge printvolumes. Let hierop wanneer je een nieuwe bedrijfsprinter aanschaft – een snellere printer kan veel tijd besparen!

#2. Direct verbonden

Moderne, slimme printers kunnen direct verbinden met alle plekken waar je bestanden staan opgeslagen. Dus ook met cloud-based diensten zoals Google Drive en Dropbox. Op die manier kun je direct de bestanden afdrukken die je nodig hebt, zonder dat deze eerst gedownload, opgeslagen en doorgestuurd hoeven te worden.

#3. Mobiel printen

De mogelijkheid om vanaf mobiele apparaten (zoals smartphones en tablets) af te drukken, wordt steeds belangrijker. Zorg dat alle printers op kantoor mobielvriendelijk zijn, zodat werknemers gemakkelijk en snel ‘on the go’ kunnen printen.

#4. Op elk formaat afdrukken

Kies je voor een A3 printer, dan ben je voor afdrukken op groot formaat niet meer afhankelijk van diensten van derden; dit kun je dan gewoon zelf regelen! Ook dit kan – zeker op de lange termijn – een hoop tijd besparen.

#5. Multitasken

Met een multifunctionele printer heb je één apparaat waarmee je kunt printen, scannen, kopiëren en/of faxen, in plaats van allemaal losse apparaten. Op die manier bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook ruimte!