Trend: de flared jeans is terug!

0
3220
Flared jeans

Skinny was lange tijd de trend van het moment, maar die is nu overgewaaid. Vrouwen die er volgens de laatste mode bij willen lopen dragen een hoge sluitende jeans met lange, wijde pijpen – oftewel een flared jeans. Een beetje retro, maar wel lekker 👖😍

De flared jeans

Oké, even een korte introductie voor degenen die de revolutie van wijde pijp naar skinny niet hebben meegekregen:

De wijde pijp is dus niet nieuw. Eigenlijk was hij – tot de komst van zijn skinny broertje – heel gangbaar. Het wijde model noemen we ook wel de flared jeans. De broek spant tot net onder de knie en loopt vanaf daar breed uit. Door de brede broekspijpen lijken je benen optisch slanker en langer. Een ware hype in de 70’s en nu bezig met een comeback.

(Web)shops

Nu wijde pijpen weer onderdeel zijn van het straatbeeld, spelen (web)winkels handig op de trend in. Shops als Zalando, Fashionchick, Bijenkorf en Only hebben allemaal een uitgebreide collectie met flared jeans. Roze, rood, gestreept, met partner- of slangenprint of ‘gewoon’ denim. 

Celebs & flared jeans

Actrice Julia Roberts gespot in een flared jeansOok bekende dames gaan vol overtuiging mee in de ‘flared trend’. Zo werd actrice Julia Roberts in dit model gespot tijdens een bezoekje aan The Late Show with David Letterman in New York. Julia combineert haar broek met een paar zwarte flats, maar hakken zijn ook een absolute aanrader om onder een flared spijkerbroek te dragen. Hiermee komen de lange, wijde pijpen nog beter tot hun recht. Een trendy highneck Tee erboven en je bent helemaal hot & happening!

Liever geen flared jeans?

Is flared toch niet helemaal je ding? Dan heb je gelukkig nog tal van andere opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boyfriend jeans, een sailor, een palazzo of een jogger? We hebben ‘de revolutie van de jeans’ verzameld in onderstaande afbeelding. De revolutie van de jeans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here