Maak kennis met het veelzijdige 3D printer ecosysteem van MakerBot

0
41


Binnen de wereld van 3D printen is MakerBot al jarenlang een gerenommeerd merk van kwalitatieve producten. Er is daarom ook reden genoeg om het veelzijdige ecosysteem van MakerBot van dichterbij te bekijken.

Method serie

We beginnen onze reis door het ecosysteem bij de Method serie. De Method is de veelzijdige 3D printer van MakerBot en is daarnaast modulair uit te breiden. Er zijn in de basis twee type Method printers in de serie, de standaard Method en de Method X.

Het grote verschil tussen de standaard Method en de Method X is de maximale temperatuur van het verwarmde bouwvolume. Voor de standaard Method is dit 60 °C en voor de Method X is dit 110 °C. Deze hogere maximale temperatuur zorgt ervoor dat de Method X in staat is om met geavanceerdere materialen te kunnen printen. Denk hierbij aan ABS, ASA en exotische materialen zoals PC-ABS.

Daarnaast zijn beide Method types uit te rusten met een modulaire extruder bedoeld voor het printen met composieten. Hoofdzakelijk kunnen hier koolstofvezel versterkte materialen mee worden geprint.

Deze upgrades maken het Method platform geschikt voor vele toepassingen.

Method accessoires

Bovenop de uitgebreide kernfuncties is het Method platform uit te breiden met additionele accessoires die het gebruiksgemak verder verhogen.

Smart HEPA filtratie

Bij het printen van bepaalde materialen kunnen er nare geuren en deeltjes vrijkomen die de gezondheid geen goed doen. Vooral in ruimtes waar niet voldoende geventileerd wordt is dit een serieus aandachtspunt. Speciaal hiervoor heeft MakerBot een Smart HEPA filtratie unit ontworpen voor de Method.

Deze unit wordt dynamisch a.d.h.v. het printproces aangestuurd om effectief de lucht te filteren en zo een schone omgevingslucht te creëren.

 

 

 

 

 

 

Performance base station

Het MakerBot Method Performance Base Station is een solide basis voor de Method- en Method X 3D-printers. Het basisstation heeft veel functies om ervoor te zorgen dat uw print ervaring soepel en gemakkelijk verloopt, zoals grote lades aan de voorkant en kastruimte voor extra filament en reserveonderdelen.

 

 

 

 

 

 

 

MakerBot materialen

Om de uiteindelijke kwaliteit van de geprinte onderdelen zo hoog mogelijk te houden, is het van belang dat het materiaal van hoge kwaliteit is. Hier is dan ook niet meer dan logisch dat MakerBot hun eigen materiaal produceert.

Materiaal soorten

Het materiaal assortiment van MakerBot is erg divers en loopt van het instap PLA tot exotische koolstof en stalen materialen. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van materialen van derde partijen middels de zogenaamde LABS extruder.

Verpakking

Het originele MakerBot filament is voorzien van een RFID chip die informatie zoals materiaalsoort, kleur en resterende hoeveelheid naar de Method printer communiceert. Daarnaast worden de filament spoelen ook geleverd in een vacuüm verzegelde gemetalliseerde polyester zak zodat de kwaliteit gewaarborgd wordt tot aan de opening.

Conclusie

Mocht je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn geraakt in het MakerBot ecosysteem neem dan een kijkje op de webshop van de 3D Deskundige. 3D Deskundige is namelijk sinds kort premium reseller geworden van MakerBot en zij kunnen jou gericht van advies voorzien en al jouw vragen beantwoorden.