Deze drankjes zie je in 2019 op elk terras

0
1565
Drankjes op het terras in 2019

Terrsasseizoen is weer geopend. Maar wat serveer je als hippe horecaondernemer anno 2019? Duurzame drankjes, het liefst met zo min mogelijk calorieën en een verfrissend smaakje. We hebben 7 terrasdrankjes van nu voor je verzameld.

  1. Wijn uit onbekende regio’s

Bordeaux, Toscane: move over! Bekende wijnregio’s zijn uit. Wijn uit intieme, relatief onbekende streken is wat de gast wil. Wist je bijvoorbeeld dat Georgië en Patagonië uitstekende wijnen produceren? En ook in Nederland is het aantal wijngaarden in de afgelopen jaren flink gegroeid. In de Nederlandse Wijnwinkel maak je kennis met echte Hollandse wijn. Cheers!

2. Laagcalorische frisdranken

Is het je al opgevallen dat Coca Cola vol inzet op haar light- en zerovarianten? Het zero-assortiment is compleet vernieuwd en zelfs smaakjes als Lemon en Vanilla hebben nu hun een eigen zeroblikje. Cut down on the calories! Gezonde drankjes is wat we massaal drinken op het terras. Geen suiker, of in ieder geval zo min mogelijk!

3. IJskoffie

Terras drankjes - ijskoffieWie op een mooie zomerse dag geen zin heeft in een hete bak koffie maar toch de hoognodige cafeïne tot zich wil nemen, kiest voor ijskoffie. Vorig jaar al ‘hot’ en in 2019 nog steeds een veel bestelde favoriet op elk terras. Een goede dorstlesser en energiebooster!

4. Gose bier

Terras drankjes Gose bierHét zomerbier van 2019? Gose bier! Deze Duitse biersoort gaat het volgens de kenners helemaal maken dit jaar. Hij heeft een heerlijk verfrissende smaak, een laag alcoholpercentage van 3 procent en – geloof het of niet – wordt gebrouwen met zout. Voor een extra zomers tintje zijn er ook twee fruitvarianten: komkommer en watermeloen.

5. Duurzaam drinken

Milieubewust borrelen wordt steeds populairder. Alles om zo min mogelijk te verspillen. Niet alleen citroensap in je mixdrankje, maar ook het vruchtvlees en de schil. Er is een movement gaande onder bartenders om zo bewust mogelijke producten te schenken. Biologische en fair trade wijnen, likeuren, whiskeys, wodka en gin passen hier goed bij.

6. TonicTerras drankjes 2019 - Tonic

Tonic houdt van ‘mixen en mingelen’. Ook komende zomer een graag geziene gast op het terras. We mixen het nog steeds graag met Gin, maar ook met Likeur 43 of een zomerse Pasoa. En voor wie liever geen alcohol drinkt: er is ook alcoholvrije Gin-Tonic verkrijgbaar!

7. Radler

Terras Drankjes RadlerOok de populariteit van alcoholvrij bier groeit nog steeds onder de Nederlandse consument. Vooral als het zomerzonnetje zijn best doet lusten we graag een Radler 0,0%. Eén van de best verkochte terrasdrankjes van vorig jaar! 95% van de horecaondernemers in ons land serveert het zomerse biertje, met lemonsmaak inmiddels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here