De voordelen van een tuinkas

0
1135
De voordelen van een tuinkas

Met de juiste middelen is het goed mogelijk om in Nederland verschillende soorten bloemen, planten, fruit, groente, kruiden en andere gewassen te kweken. Naast groene vingers en enige kennis van zaken, heb je hiervoor een tuinkas nodig. Wat de voordelen hiervan zijn? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voor elke tuin een kas

Een kweek- of hobbykas is er in diverse soorten en maten, voor elke tuin is wel een geschikte kas te vinden. Van een bescheiden model voor een kleine tuin tot een tuinkas van tientallen vierkante meters. Maatwerk is vaak ook mogelijk. De basis van elke kas is een aluminium constructie, waar glazen ruiten op worden bevestigd. Ook hierin zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor  3 of 4 millimeter glas, 4 millimeter veiligheidsglas of 4 millimeter dubbelwandig polycarbonaat. Hoe steviger het glas, hoe beter de gewassen beschermd zijn tegen regen, kou en andere weersinvloeden.

De voordelen van een tuinkas

Wat zijn nou precies de voordelen van een tuinkas tegenover een moestuin of binnen kweken? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

#1 Niet afhankelijk van het Nederlandse weer

Het grootste voordeel van een tuinkas is natuurlijk dat je niet afhankelijk bent van het wisselvallige Nederlandse weer. Geen onverwachte rukwinden, herfststormen en sneeuwbuien die je prachtige hobbytuintje kunnen vernielen.

#2 Geen last van vogels die je planten of vruchten opeten

Met een glazen skelet over je bloemen en planten heen, kunnen vogels je tuin niet ontdekken en lekker gaan smikkelen aan je zelf geweekte groente en fruit.

#3 Perfecte klimaatbeheersing

In een kas kun je met de juiste hoeveelheid licht, warmte en luchtvochtigheid het perfecte klimaat voor jouw plantjes creëren.

#4 Optimale resultaten

Het fijne klimaat in jouw tuinkas zorgt voor optimale resultaten. De grootste en lekkerste groente- en fruitsoorten dus!

#5 Eten uit eigen tuin(kas)!

Last but not least: hoe leuk is het als je eten uit eigen tuin(kas) kunt serveren. En het is ook nog eens hartstikke gezond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here