Lifestyle gadget ontwikkelen?

0
2106
Lifestyle gadget ontwikkelen?

In de digitale wereld waarin we leven, volgen nieuwe gadgets elkaar in raptempo op. Smart living, chatbots, virtual reality. En jij – als vooruitstrevend ondernemer – wilt je eigen lifestyle gadget ontwikkelen. Hoe zet je de eerste stappen in de wereld van tech? Waar kun je je product laten ontwikkelen? En wat wordt je afzetmarkt? We helpen je op weg.

Het eerste idee voor je lifestyle gadget

Net als elke goede uitvinding, begint ook jouw lifestyle gadget met een idee. Moet het een simpele lifechanger worden? Of juist een technisch hoogstandje? Wat wordt de toegevoegde van jouw gadget, de unique selling point? Wie is de doelgroep? En niet geheel onbelangrijk: hoe moet hij eruit zien?

De opstartfase

Het ontwerp op papier? Dan is het tijd om je lifestyle gadget te laten ontwikkelen. Ook hierbij is het goed om rekening te houden met je doelgroep. Millennials zijn bijvoorbeeld veel ‘mediawijzer’ dan bijvoorbeeld babyboomers. Wat wordt je afzetmarkt? 

De ontwikkeling

Helemaal duidelijk hoe je gadget eruit moet zien en voor wie hij wordt? Dan kun je beginnen met de ontwikkeling van je nieuwe product. 90 procent van alle gadgets wordt gemaakt van thermoplastische kunststoffen, beter bekend als plastic. Laat je een gadget ontwikkelen, dan kun je deze het best laten spuitgieten. Met deze techniek kun je een hoogwaardig product leveren aan medewerkers, relaties en andere interessante doelgroepen.

Marketing

Een tiptop eindproduct, klaar om de wereld te veroveren? Dan kun je ‘de boer op’. Marketing is het magische woord. Zet al je kanalen in om je product aan de man te brengen: je website, sociale media, maar ook offline marketing….mond-tot-mond-reclame doet het nog steeds erg goed! Op die manier bouw je jouw doelgroep steeds verder uit en heb je een goed lopend product, waar je wellicht nog een 2.0 versie van kunt uitbrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here