10 creatieve styling ideeën voor moderne badkamers

0
1678
Complete badkamer
Complete badkamer

Omdat badkamers ruimtes zijn die we dagelijks gebruiken, is het heel belangrijk dat ze niet alleen stijlvol maar ook functioneel en comfortabel zijn ingericht. Moderne badkamers worden gekenmerkt door geometrische vormen en patronen, heldere lijnen, neutrale kleuren en een minimalistische look en feel. Ze zijn doorgaans heel praktisch, maar laten we eerlijk zijn: een moderne badkamer kan soms wat saai en ongeïnspireerd overkomen. Maar met een aantal eenvoudige aanpassingen kun je ook van jouw moderne badkamer een schitterende, ontspannende en verfrissende ruimte maken! Wij hebben 10 styling ideeën voor moderne, complete badkamers op een rijtje gezet.

 

#1. Ga voor groen

Een grote, groene plant is de meest eenvoudige manier om een simpele, moderne badkamer nieuw leven in te blazen. Er zijn verschillende planten verkrijgbaar die zeer geschikt zijn voor warme en vochtige ruimtes zoals de badkamer. Zet de plant in een hoek, naast je badkamer meubel of misschien zelfs gewoon in de douche!

Plant
Plant

#2. Leg een vloerkleed neer

Wil je je moderne badkamer wat meer uitnodigend maken? Een kleurrijk vloerkleed met een mooi patroon zal de ruimte direct warmer laten ogen! Helemaal ideaal is als je de kleur in het vloerkleed ook elders in de badkamer terug kunt laten komen – zoals in de pot voor die plant die je neer wilt gaan zetten!

Vloerkleed in de badkamer
Vloerkleed in de badkamer

#3. Verf een muur in een gewaagde kleur

Zoals gezegd worden moderne badkamers doorgaans gekenmerkt door neutrale kleuren. Maar daar hóéf je natuurlijk niet aan vast te houden. Als niet alle wanden van je badkamer betegeld zijn, dan kun je een muur (of een deel daarvan) in een gewaagde felle kleur verven. Wat dacht je van turquoise of magenta? Dit is de ideale manier om moderne badkamers een frisse, vrolijke make-over te geven. Zorg er wel voor dat je verf koopt die geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes!

Gekleurde muur
Gekleurde muur 

#4. Voeg natuurlijke materialen toe

Moderne badkamers kunnen vaak wat kil aanvoelen. Dit kun je oplossen door gebruik te maken van accessoires die gemaakt zijn van natuurlijk materialen. Denk aan een tandenborstelhouder van hout, stenen schaaltjes, bamboe matten of een schapenvachtje op de vloer. Een set mooie nieuwe handdoeken van organisch katoen kan ook al een heel verschil maken!

Natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen

#5. Speel met licht

Hoewel de verlichting in een badkamer natuurlijk vooral functioneel moet zijn, kan spelen met de verlichting in je moderne badkamer een enorm verschil maken! Kijk bijvoorbeeld eens of je die witte LED-lamp kunt vervangen door een exemplaar in een warmere kleur. Een andere optie is om waxinelichtjes of misschien zelfs een paar grote, dikke stompkaarsen neer te zetten. Zo maak je van je moderne badkamer een romantisch en ontspannend toevluchtsoord!

Badkamer met licht
Badkamer met licht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here