De vier mooiste wijken van Alkmaar

0
3045
Wonen-in-alkmaar

Alkmaar staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar deze Noord-Hollandse stad heeft nog veel meer te bieden. Hierbij kun je denken aan een schitterende oude binnenstad met veel historische monumenten, musea, winkelstraatjes en talloze restaurantjes, cafés en terrasjes voor elk budget. En als je even de stad uit wilt, dan ben je met een kwartier op het strand. Denk je erover om een huis te kopen in Alkmaar? Schakel dan een betrouwbare hypotheekadviseur Alkmaar in en oriënteer je op de vier mooiste wijken van Alkmaar!

Emmakwartier

Het Emmakwartier stond oorspronkelijk buiten de stadsmuren van Alkmaar; er werden voornamelijk herenhuizen gebouwd door welgestelde mensen. Tegenwoordig is het een levendige buurt waar veel georganiseerd wordt voor en door bewoners. Denk aan rommelmarkten, wijkfeesten, boomplant-initiatieven en voedselbankacties. Het is tevens een van de vier mooiste wijken van Alkmaar.

Oranjepark

Ook Oranjepark mag zeker niet ontbreken in onze lijst van de vier mooiste wijken van Alkmaar. Het is niet alleen een sfeervolle, nette wijk, je hebt hier ook van alles op loopafstand: de Alkmaarse binnenstad, de ring en de Alkmaarder Hout. En mocht je behoefte hebben aan een lange wandeling, dan zit je ook zo in het Heilooërbos.

Spoorbuurt

De Spoorbuurt, die in 2020 alweer 110 jaar bestaat, is een typisch volksbuurtje! Als rustige, smalle straatjes en schattige oude huisjes met bloempotten naast de deuren jouw ding zijn, dan is het zeker de moeite waard om te bekijken of je hier je Alkmaarse droomhuis kunt vinden.

Bergermeer

Bergermeer is gelegen op het randje van de Bergermeerpolder en de wijk Bergerhof, die naast het station van Alkmaar ligt. Het is een heel gewilde, nette woonwijk. De meeste huizen in Bergermeer, waar de straten allemaal vernoemd zijn naar componisten, zijn gebouwd tussen 1970 en 1976. Begin 2019 werd bekend gemaakt dat alle woningen een opknapbeurt krijgen om ze te verbeteren en te verduurzamen.