Vijf redenen om in Deventer te wonen

0
1053
wonen-in-deventer

Deventer behoort tot de oudste steden van Nederland. Deze historische Hanzestad aan de IJssel is zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een koopwoning. Twijfel je nog? Dit zijn 5 redenen om in Deventer te wonen!

#1. Betaalbare woningen

Betaalbare woningen zijn steeds lastiger te vinden, maar in Deventer zijn ze er nog! De huizenprijzen zijn er verrassend laag, waardoor een hypotheek Deventer ook een stuk beter te betalen is dan elders. Eigenlijk kun je de huizenprijzen niet eens vergelijken met die in bijvoorbeeld de randstad, terwijl je in Deventer net zo mooi woont – of misschien nog wel mooier! 

#2. Uitstekende bereikbaarheid

Deventer is centraal gelegen in Nederland, tussen de natuurrijke gebieden van de Veluwe en de Holterberg. De stad ligt vlak bij de A1 – of je nu naar Utrecht, Brabant of Drenthe wilt, je bent er in minder dan een uur rijden. Ook met het openbaar vervoer kun je heel makkelijk van en naar Deventer reizen. Daarbij zit je ook binnen no time in Duitsland.

#3. Een bijzondere historische binnenstad

Deventer heeft een historische binnenstad met talloze middeleeuwse en negentiende-eeuwse panden en monumenten. Je vindt hier tevens het oudste nog bewoonbare huis van Nederland, afkomstig uit de elfde eeuw. Deventer kan zich wat betreft historische architectuur makkelijk meten met grotere steden als Maastricht. 

#4. Alles in de buurt

Grote en kleine winkels, gezellige restaurants en cafés, supermarkten, dienstverlenende bedrijven… Als je in Deventer woont heb je altijd alles in de buurt! Langs de IJssel kunnen ook allerlei recreatieve activiteiten beoefend worden. 

#5. Leuke evenementen

Het Middeleeuwse Bergkwartier is het toneel van het sprankelende Dickensfestival, dat jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers naar de Deventerse binnenstad trekt. Maar er zijn nog meer leuke evenementen! Zo wordt in Deventer elk jaar de grootste boekenmarkt van heel Europa georganiseerd. Ook het internationale theaterfestival ‘Deventer op Stelten’ is zeker de moeite waard.