Tips bij het kopen van een huis

0
1031
Huis kopen
Huis kopen

Het kopen van een huis brengt tal van verschillende twistpunten met zich mee. Over hoeveel kamers moet een woning beschikken? Hoe groot moet de tuin bij een woning zijn? Enzovoorts. Naast het vinden van een geschikte woning, kan ook de onderhandeling over een woning een flink obstakel vormen. De verkopende partij probeert de hoogste prijs voor de woning te krijgen, terwijl je als koper naar een minimum op zoek bent. Enkel wanneer de uiteindelijke prijs voldoet aan de maximale hypotheek die je bij een bank kunt krijgen, kan de koop ook daadwerkelijk plaatsvinden. In dit artikel geven we je tips voor het kopen van een huis.

 

Een bouwkundig rapport van de woning opvragen

Allereerst is het bij de overname van een woning belangrijk om achter verborgen gebreken te komen. Het laten opstellen van een bouwkundig rapport kan je hierbij helpen! Ook voor een verkoper is het interessant om zo’n rapport op te laten stellen. Mochten er namelijk na de overname van een woning gebreken opspelen, dan kan de verkopende partij alsnog als verantwoordelijke worden aangewezen. De verkoper dient in zo’n geval zorg te dragen voor het herstel van de schade.

 

Het bouwkundig rapport geeft je als koper ook een beeld van de kosten die een renovatie van de woning met zich mee zal brengen. Niet alle schade zal namelijk door een verkoper hersteld (moeten) worden. Dit gaat vaak alleen op voor bijvoorbeeld waterschade of schade door ongedierte.

 

Berekening maken van je maximale hypotheek

Nadat je een bouwkundig rapport hebt laten opstellen, is het verstandig om een berekening te laten maken van je maximale hypotheek. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen. Ook vind je op internet handige tools, waarmee je een inschatting van deze maximale hypotheek kunt laten berekenen. Houd er rekening mee dat je nog geen enkele zekerheid hebt, op basis van de uitkomst van zo’n tool. Klik hier om meer te lezen over hypotheken.

 

Onderhandelen over de prijs voor een woning

Tot slot volgt de fase van onderhandelen. Bij het onderhandelen over de prijs van een woning, kan het slim zijn om de inboedel hierbij mee te nemen. Dit betekent concreet dat je bijvoorbeeld ook de vloer of op maat gemaakte gordijnen bij de woning wilt overnemen. Zo betaal je de prijs die de verkopende partij eist, maar krijg je toch meer voor je geld! Voor beide partijen kan het interessant zijn om de inboedel mee te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here