Al je marketingdoelen binnen handbereik met een interactieve video

0
341
Eigen website
Eigen website

Al je marketingdoelen binnen handbereik met een interactieve video

Interessante, relevante content maken en verspreiden is onmisbaar binnen een marketingstrategie. Zo kun je een interactieve video maken, dit is een uitstekende vorm van content marketing. Door een interactief element in je video te implementeren kiest je kijker zelf welke informatie uit jouw video relevant voor hem of haar is, waardoor de kijker langer geboeid blijft.

Aantoonbaar rendement door interactieve video’s

Interactieve video’s worden langer bekeken en vaker bekeken dan lineaire video’s en doen het dan ook erg goed als reclame. Interactie met je doelgroep is erg belangrijk voor de branding van je bedrijf. Voor diverse doelgroepen zijn interactieve video’s een leuke en boeiende manier van reclame maken. Je creëert met een interactieve video, een speelse manier van merkbeleving. Interactiviteit zorgt voor actieve deelname van de kijker. De aangeboden informatie wordt effectiever geconsumeerd omdat het actief wordt gebruikt. De informatie in een interactieve video blijft hierdoor veel beter hangen.

Meetbare data en conversie

De meetbaarheid van een interactieve video brengt veel waarde met zich mee. Engagement oftewel betrokkenheid wordt niet alleen gemeten aan de hand van de hoeveelheid kijkers die jouw video van begin tot eind hebben bekeken. Een belangrijk deel is namelijk ook de mate waarin een kijker daadwerkelijk actie onderneemt na het kijken van jouw video. Een view ansicht is dus niet genoeg. Met een interactieve video kun je alle stappen die jouw kijker heeft doorlopen meten.  Dit wordt de Click Through Rate (CTR) genoemd. Hiermee kun je bijvoorbeeld antwoord krijgen op de vragen: Waar klikken de kijkers het meest op? Hoeveel procent van de kijkers klikt op een link?

Een interactieve video maken: Hoe doe je dat?

Een interactieve video bevat klikbare elementen en diverse keuzemogelijkheden. Tijdens het kijken van de video, moet de kijker zelf actief keuzes maken. Je zet de kijker als het ware achter het stuur, door hem of haar een actieve rol te geven. Het maken van een interactieve video is makkelijker dan het lijkt. Op het internet zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar, maar je kan er ook voor kiezen om de taak uit te besteden. Je betaalt dan een bedrag aan een bedrijf om een interactieve video voor je te maken. Omdat een interactieve video vele malen effectiever is, is dit een zeer goede investering.