Wanneer heb ik een kniebrace nodig?

0
4489
Kniebrace

Heb je net een operatie aan je knie achter de rug of heb je een blessure opgelopen bij het sporten? Je ziet om je heen vast wel eens mensen met kniebraces lopen, maar is dat voor jou dan ook de juiste oplossing? Kortom, in welke situaties heb je een kniebrace nodig? In dit artikel kom je alles te weten over de zin en de werking van kniebraces.

In welke gevallen biedt een kniebrace uitkomst?


Er zijn allerlei situaties waarbij een kniebrace verlichting kan brengen aan je knie. Wat alle kniebraces gemeen hebben is dat ze ondersteuning bieden en vaak ook pijnklachten wegnemen. Welke brace je nodig hebt, hangt af van de klachten die je hebt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Pijn aan het kniegewricht of de knieschijf;
  • Ziekte van Osgood Schlatter;
  • Gon)Artrose;
  • Patellofemoraal pijnsyndroom;
  • En nog veel meer.

Kniebraces hebben ook een goede preventieve werking. Zo bieden ze uitkomst als je knie na een operatie bijvoorbeeld wat zwakker is dan normaal.  

Werking van een kniebrace


Wat doet een brace precies? Kort gezegd helpt het het kniegewricht te ondersteunen. De drager wordt beperkt in bepaalde bewegingen die niet nodig maar wel schadelijk kunnen zijn. Daarnaast vermindert de brace pijnklachten met behulp van de ingebouwde pelotten. Dit zijn drukkussentjes die ervoor zorgen dat omliggend spierweefsel wordt geactiveerd zodat de doorbloeding binnen de knie verbetert.

Maar kniebraces zorgen er toch voor dat de spieren verslappen?


Dit wordt inderdaad vaak gedacht omdat kniebraces de spierfunctie deels overnemen. Maar in werkelijkheid is dit slechts een fabeltje. De kniespieren blijven altijd in werking en op de momenten dat je de brace niet draagt worden ze dusdanig geprikkeld dat de spierkracht gewoon behouden blijft.

De juiste brace kiezen


Bij het kopen van een brace is het essentieel om de juiste uitvoering te kiezen. Koop je bijvoorbeeld de verkeerde maat, dan verliest hij meteen zijn functie. En let ook op het materiaal: het kan misschien zijn dat je huid niet goed tegen een bepaald materiaal kan.

Zoek je advies over het dragen van een kniebrace of wil je een brace aanschaffen? Neem dan eens een kijkje bij DeBraceShop, dé specialist op het gebied van braces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here