Tips voor het verbouwen van je badkamer

0
1816

Is jouw badkamer toe aan een nieuwe look en feel? Laat je inspireren door deze handige tips voor het verbouwen van je badkamer!

 

#1. Creëer nissen voor extra ruimte

In het geval van een bijzonder kleine badkamer kun je eenvoudig extra ruimte creëren door middel van nissen, oftewel uitsparingen. Die nissen kun je, wanneer ze op de juiste plaatsen zitten, gebruiken voor onder andere zeepbakjes, medicijnkastjes en toiletrolhouders. Op die manier kun je zo efficiënt mogelijk gebruik maken van de beschikbare ruimte.

 

#2. Maak een optimale ventilatie mogelijk

Een goede ventilatie is natuurlijk onmisbaar in de badkamer. Een groot raam dat je gemakkelijk open kunt zetten is ideaal, maar niet altijd mogelijk. Een mechanisch ventilatiesysteem is dan een uitstekend alternatief.

 

#3. Zorg voor de juiste verlichting

Mensen gebruiken de badkamerspiegel vaak veelvuldig voor het inspecteren van hun haar en gezicht, dus een goed verlichte spiegel is geen overbodige luxe. Te felle verlichting is echter niet altijd prettig, bijvoorbeeld als je ’s avonds een lekker ontspannend bad wilt nemen. Een dimmer kan dan uitkomst bieden.

 

#4. Voeg ophangmogelijkheden toe

Handdoeken, badjassen, kleding… je moet het allemaal ergens kwijt, dus zorg dat je voldoende haakjes hebt om zaken op te hangen. Deze kun je bevestigen op een ongebruikt stuk wand, de binnenzijde van de badkamerdeur of de zijkant van het badkamermeubel. Bij de badkamer showroom kun je mooi inspiratie opdoen voor ophangmogelijkheden.

 

#5. Breng leven in de badkamer met planten

Badkamers kunnen al snel een steriele uitstraling krijgen, maar met een paar planten breng je sfeer en leven in de ruimte! Kies bij voorkeur voor plantensoorten die geschikt zijn voor een warme en vochtige omgeving, zoals aloë vera, varens of orchideeën.