De leukste buurten in Deventer

0
2709
Couple relaxing in a living room

Deventer behoort tot de oudste steden van Nederland. En er wordt veel gedaan om de oude woningen en monumenten te restaureren en de authentieke historische uitstraling van de Hanzestad te behouden. Dit zijn de leukste buurten in Deventer om te wonen!

Het Bergkwartier

Het voormalige handelshart van Deventer is in feite één groot monument. In de middeleeuwen was dit de buurt waar kooplieden verbleven en handel dreven. Dit gebeurde vooral op het stadsplein de Brink, waar ook de oude Waag gevestigd is; dit was de plek waar de grote jaarmarkten georganiseerd werden. De vele kronkelende straatjes in het Bergkwartier zijn al een bezienswaardigheid op zich. Verder tref je in deze historische wijk onder andere de Deventer Koekwinkel, de Muntentoren en de synagoge aan.

Het Noordenbergkwartier

Het indrukwekkende Noordenbergkwartier is de oudste buurt van Deventer. Hier waren onder andere de kloosters van de Broeders en Zusters van het Gemene Leven gevestigd; daar zijn nog steeds restanten van te vinden. Deze buurt is tevens het thuis van de oudste bibliotheek én het oudste stenen woonhuis van Nederland, alsmede de Latijnse School, het stadshuiscomplex en meerdere kerken.

De Zwolsewijk

De mooie Zwolsewijk is vernoemd naar de Zwolseweg, die van het centrum van Deventer naar de jaren 60 wijk Platvoet loopt. Deze rustige, kindvriendelijke buurt is vooral bij gezinnen erg populair en biedt veel mooie, karakteristieke oude woningen die in goede staat zijn. Zowel de binnenstad als het station liggen op een steenworp afstand.

Heb je een mooie woning in Deventer gevonden? Neem dan contact op met je hypotheekadviseur voor het vinden van de beste hypotheek Deventer!