Van een weblog naar een blog

0
2051

In de jaren 90 luiden de term “weblog” als een platform waarbij onderdelen van de website handmatig bijgehouden werden. Aan het einde van de 90’s werd het vervormd tot “blog” en is de term “bloggen” ontstaan. En dit is door de jaren heen steeds populairder geworden met de reden bezoekers naar uw website te sturen. U kunt gratis artikelen plaatsen op diverse plaatsen op het internet. Maar wat maakt bloggen zo waardevol?

Waarom bloggen zo belangrijk voor u kan zijn?


Als onderdeel van SEO optimalisatie maakt bloggen u zichtbaarder op het internet. Zo stuurt u steeds nieuw publiek naar uw eigen website. En naast het promoten van de website is het ook nog eens goed voor uw eigen kennis en dat van de lezers. Na het delen van uw blog levert dit ook reacties op waardoor u interactie opbouwt met uw lezers. Een goede reden dus om de publicatie van uw Social media en nieuwsbrieven uit te breiden. Uw blogs zijn ook te gebruiken als advertenties en kunnen als een goed verdien model dienen. Dit is te realiseren met bijvoorbeeld Google Adwords of Facebook Marketing. Blijf uzelf vooral uitdagen om het bloggen interessant te houden voor uzelf en de lezer.

Het schrijven van waardevolle artikelen


Beschrijf bijvoorbeeld wat uw bedrijf doet. De aandacht van de lezers zijn dan waardevol voor u en de lezers. Schrijven van blogs kunnen dus waardevolle data opleveren. Maar als u de blog plaatst bent u er echter nog niet. Zie het als een winkel die u bezit. Er komen zo nu en dan bezoekers binnen. Maar hoelang blijven ze? Welke schappen (pagina’s) gaan ze af? En op welke zoekwoorden wordt u gevonden? Dit is allemaal data die u graag wilt optimaliseren om weer inspiratie op te doen voor volgende blogs. Waardevolle artikelen kunnen dus van groot belang zijn.

Gunstige plaatsen voor een blog

Vandaag de dag is het vrij simpel om een blog op te bouwen in WordPress. En dit is gemakkelijk te optimaliseren naar uw zoekwoorden. U kunt er ook voor kiezen om de blog binnen uw website op te bouwen. En als het artikel een bepaald onderwerp heeft kan het ook gunstig zijn op een blog van iemand anders. Dit wordt een gastblog genoemd. Heel populair tegenwoordig is het plaatsen van artikelen via Social media. Hoewel dit niet zo uitgebreid is als dat u dit op een website maakt. Dus hoe aantrekkelijk het ook is om Social media in te schakelen, zet de blog altijd op uw eigen website. Bedenk altijd goed of het een toegevoegde waarde heeft om een bepaald medium te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here