Wat is een diamond painting eigen foto?

0
1051
DIamond painting
DIamond painting

Een canvas opvullen met gekleurde steentjes. Dat is in de kern wat diamond painting is. Bij het canvasdoek staan in de vakjes nummers die corresponderen met een kleur. Je werkt met een pincet of pen en plakt de steentjes zo stuk voor stuk op de bijbehorende plekken. Veel mensen zijn al bekend met diamond painting, maar wist je ook dat diamond painting eigen foto een mogelijkheid is? Met diamond painting maak je een uniek schilderij van een eigen foto voor aan de muur, maak je iets fraais om weg te geven of je hangt er je hele slaapkamer mee vol. Als je een uniek kunstwerk wilt, dan is een diamond painting foto van jezelf een absolute aanrader!

Diamond painting: een gezinshobby


Iedereen die voldoende diamond painting eigen foto ervaring op heeft gedaan, zal beamen dat dit een geschikte hobby is voor heel het gezin. Voor jong en oud is dit een leuke puzzel activiteit. Vooral als er met een eigen foto gewerkt wordt, vinden veel mensen het erg leuk om te zien hoe het resultaat eruit komt te zien. Ben jij op zoek naar een activiteit voor heel het gezin? Dan is het absoluut aan te raden om met zijn allen zo een fotomozaïek te maken.

Wat voor diamond painting eigen foto maak jij?


Je hebt heel wat opties als je kiest voor een diamond painting eigen foto. Tegenwoordig kan iedereen prachtige foto’s met zijn of haar smartphone maken. De kans is dan ook erg groot dat jij wel een aantal leuke foto’s op je smartphone hebt staan die je voor dit doeleinde kunt gebruiken. Het printen van je eigen foto op canvas kan eenvoudig met behulp van verschillende websites. Je kiest eerst het gewenste formaat, je uploadt de foto en betaalt. Een kind kan de was doen. De doeken zijn er in verschillende formaten, waarvan die van 20×20 de kleinste is. Deze afmeting is vooral geschikt voor afbeeldingen of foto’s met minder details en minder kleuren. De doeken van groter formaat, 50 x 60 centimeter bijvoorbeeld, zijn daar bij voorkeur wél geschikt voor.

Vlakke en stabiele ondergrond


Je staat te trappelen van ongeduld ondertussen om te beginnen. Een paar zaken zijn dan belangrijk om te weten. Zo zoek je eerst een vlakke, stabiele ondergrond en kies een kleur waarmee je begint in een vak. Plaats eerst alle steentjes van de kleur in dat vak, de nummers op het doek corresponderen met de kleuren. Kleur voor kleur werkt namelijk overzichtelijker dan dat je alles door elkaar gebruikt. Je dipt de punt van de meegeleverde pincet/pen eerst in de eveneens meegeleverde lijm of wax waardoor je de steentjes gemakkelijk op kunt pakken en ze bovendien beter kunt plakken.

Vlakke kant naar boven


Als je onderop het doek begint, trek dan alleen dat deel van het plastic op de canvas los. Je kunt het plastic beter niet in een keer verwijderen. Als je voor het opvullen van een vakje de kleuren sorteert, leg de steentjes dan alvast met de vlakke kant naar boven. Dan pak je ze namelijk gemakkelijker op.  Uiteindelijk ontwikkel je een eigen werkwijze, maar als je begint zijn dit wel richtlijnen die diamond painting eigen foto vergemakkelijken.

Voor jezelf of als cadeautje


In menig huis hangen ze al, diamond paintings. Zelf gemaakt of als cadeautje gekregen, want diamond paintings zijn natuurlijk ook leuk om weg te geven. Kies voor een slaapkamer in een bepaald thema, of maak diamond paintings van heel je familie door eerst de foto’s van de familieleden up te loaden en te laten printen op het canvas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here