Waarom een display op uw toonbank?

0
2597
Toonbankdisplay
Toonbankdisplay

U bezit een eigen winkel of misschien bent u werkzaam in een winkel, uw klanten begeven zich met hun aankopen naar de kassa om af te rekenen. Is het dan nog handig om klanten aan de kassa lastig te vallen met producten die u ze graag verkoopt? Ze hebben immers hun keuze al gemaakt en u wilt ze natuurlijk niet onnodig irriteren. Heel begrijpelijk natuurlijk, echter is het zeker mogelijk om de verkopen te verhogen aan de kassa zonder dat het ten koste hoeft te gaan van de klant vriendelijkheid. In deze blog leest u wat u met een toonbankdisplay kunt bereiken.

Cross selling

Wellicht kent u de term al “cross selling” ook wel bijverkoop genoemd. Wat met deze term bedoeld wordt is dat u klanten ook andere producten probeert te verkopen dan de producten waarvoor ze in eerste instantie naar de winkel komen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met complementaire goederen, dit zijn goederen die elkaar aanvullen. Als voorbeeld nemen we een schoenenwinkel; u bezit een goedlopende schoenenwinkel waar menig klant wel een paar leuke schoenen kan vinden. Is de klant echter wel op de hoogte dat u sprayen verkoopt waarmee klanten zijn of haar schoenen waterafstotend kan maken? Deze spray is in dit voorbeeld een voorbeeld van een complementair goed. Het product biedt een toevoeging aan het andere product, in dit geval de schoenen.

Klanten zullen uit zichzelf niet snel naar dit product vragen, ze hebben immers behoefte aan nieuwe schoenen en zullen niet snel aan dit soort producten denken. Het is dan ook zaak voor u als winkeleigenaar of winkelbediende om dit soort producten onder de aandacht van de klanten te brengen en dus een extra behoefte bij de klant te creëren, hoe kan dit beter dan met een display op u toonbank?

Toonbankdisplay

Een display op u toonbank kan deze producten extra onder de aandacht brengen bij uw klanten. Het is handig om dit op de toonbank te doen omdat klanten al hun keuze hebben gemaakt qua product, bij de kassa kunt u hier heel handig op inspelen door complementaire producten aan te bieden die de klant goed kan gebruiken, maar zelf misschien nog niet aan gedacht heeft. De display zorgt ervoor dat de producten extra opvallen, gedemonstreerd kunnen worden en zelfs beter bewaard kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan blikjes fris in een klein koelkastje).

Displays voor de toonbank komen er veel verschillende soorten en maten en kunnen aan uw specifieke wensen worden gemaakt. materiaal soorten zijn vaak kunststof, metaal of karton.

Metaal wordt gebruikt voor wat stevige displays die erg sterk moeten zijn en een lange levensduur moeten hebben. Kartonnen displays worden vaak voor korte acties gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een actieproduct die u gedurende de actie extra onder de aandacht wil brengen. Dat kan dan uitstekend met een kartonnen display. Kunststof displays zijn echter de meest voorkomende displays, dit heeft te maken omdat ze sterk maar toch licht zijn zodat ze makkelijk verplaatst kunnen worden bijvoorbeeld.

Hogere marges

Verbetering van bijverkoop kan enorm veel doen met de inkomsten van de onderneming. Niet alleen de omzetcijfers zullen stijgen als er meer producten verkocht worden, ook de winstmarge van de onderneming zou gaan stijgen aangezien op accessoires producten vaak veel meer marges worden gehaald dan op de core-business van de onderneming. Zo verdient een elektronicawinkel meer geld met de verkoop van een muis dan een laptop.

Interesse?

Een display op u toonbank plaatsen kan dus veel goed doen voor uw onderneming, u kunt margerijke producten makkelijker onder de aandacht brengen van uw klanten zonder dat het ten koste gaat van uw klantvriendelijkheid. Heeft u momenteel nog geen display op u toonbank, maar vindt u het wel interessant om u verder te verdiepen in de mogelijkheden?

Neem dan eens een kijkje op de website van Dutch Display, een specialist op het gebied van displays. Niet alleen leveren ze verschillende soorten displays, ze kunnen ook nog speciaal voor uw onderneming bedrukt worden om ze helemaal voor u te personaliseren.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here