Hoe behandel je buikkrampen het best?

0
20

Buikkrampen, de een is er gevoeliger voor dan de ander. Maar een ding waar iedereen het mee eens kan zijn, is dat ze enorm vervelend zijn om te hebben. Ons lichaam is dag in dag uit hard aan het werk om ons te voorzien van genoeg energie, maar soms wordt het voor de darmen te veel en krijgt men last van buikkrampen. Deze buikkrampen kunnen per persoon erg anders aanvoelen, waardoor het soms lastig is om ze te omschrijven aan een ander of aan een dokter. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop jij kan zorgen dat jij de pijn en symptomen van jouw buikkrampen vermindert en de krampen onder controle kan houden. Heb jij bijvoorbeeld al eens gehoord van SAB Simplex?

Wat is de oorzaak van buikkrampen?
Buikkrampen kunnen een reactie zijn op een grote rij aan oorzaken. De een heeft bijvoorbeeld last van buikkrampen als een gevolg van de menstruatie, terwijl de ander juist last heeft van gevoelige darmen. Er zijn veel mensen die last hebben van een afwijking in de darmen, zoals een prikkelbare darm. In dit geval kan eten, niet bewegen, niet goed slapen en niet genoeg drinken allemaal buikkrampen opwekken. Daarnaast zijn er ook een groep mensen die een aandoening hebben in hun darmen, zoals de ziekte van Crohn. Ondanks dat de een buikkrampen heftiger ervaart dan een ander, is het in alle gevallen niet fijn om te ervaren. De pijn en bijkomende symptomen zorgen er vaak voor dat mensen niet graag de deur uit gaan en dus sociale situatie uit de weg gaan.

Een hulpmiddel om de buik te kalmeren
Ondanks dat je tijdens de buikkrampen graag op zoek gaat naar het eerste beste middel die de pijn onder controle krijgt, is het juist belangrijk om ook op zoek te gaan naar een middel die de darmen of oorzaak van de buikkrampen kalmeert. Een van deze middelen is bijvoorbeeld Sab Simplex. Dit is een drankje die je oraal inneemt. Het medicijn is zowel voor baby’s, kinderen en volwassenen geschikt om te gebruiken. Het helpt bijvoorbeeld erg goed om buikkrampen bij een baby onder controle te houden, maar het helpt ook om winderigheid te verhelpen bij volwassenen.

Andere hulpmiddelen om buikkrampen onder controle te krijgen
Het is erg van belang dat je analyseert wat de mogelijke oorzaak is van jouw buikkrampen. In sommige gevallen kan pittig eten of specifieke ingrediënten jouw buik van streek maken, maar in andere gevallen kan het ook met het weer of een buikgriep te maken hebben. Door de oorzaak te analyseren kom jij erachter wat jij het beste kan doen om de pijn tegen te gaan en het in de toekomst te voorkomen.