Je eigen lamellendak ontwerpen

0
1294
Lamellendak ontwerpen
Lamellendak ontwerpen

In de zomer genieten we volop van de tuin. Een kleurtje krijgen en ondertussen Vitamine D opdoen, een boek lezen of wat werk afmaken. Kortom, in de zomer is de tuin onze favoriete plek. Maar hoe zit dat in de herfst en winter, als het regent (of zelfs sneeuwt)? Met een lamellendak kan jij het hele jaar door van je tuin genieten. En wist je trouwens ook al dat je online jouw lamellendak zelf kan ontwerpen? Wij leggen je er alles over uit.

Een lamellendak: must-have voor in de tuin

Een lamellendak is een echte must-have voor in jouw tuin. Als het in de zomer te warm of benauwd wordt, kan je de lamellen kantelen zodat je schaduw creëert. Zo kan je buiten zitten zonder te verbranden of weg te smelten.

In de herfst krijgen we nog wel eens een paar zonnige dagen, maar veel zijn het er niet. Het is de regen die ervoor zorgt dat we de tuin gaan vermijden. Jammer, want de tuin is en blijft een heerlijke plek om te relaxen. Een lamellendak is vaak uitgerust met een regensensor. Begint het te regenen? Dan kantelen de lamellen, zodat er een ‘dak’ ontstaat (vandaar ook de naam). Je kan dus in de tuin blijven zonder nat te worden. Handig!

Je eigen lamellendak ontwerpen

Bij Ekstravert, leverancier van o.a. lamellendaken, kan je vanaf heden je eigen lamellendak ontwerpen! De Brustor lamellendaken kun je dus helemaal naar wens samenstellen. Van RAL-kleur tot breedte, van hoogte en diepte en zelfs een muurtje om zo je privacy te behouden. Zo kan je een muur tot halverwege laten plaatsen. Fijn als je in zwemkleding probeert een extra bruin kleurtje te krijgen, zonder daar pottenkijkers bij te kunnen gebruiken.

Lamellendak v.s parasol of zonnescherm

Nu hoor ik je al denken: “Wat is nou het verschil tussen een lamellendak en een parasol of zonnescherm?”. Een parasol is heel fijn in de zomer, omdat je deze overal neer kunt zetten. Maar de zon blijft niet stilzitten, waardoor jij dat ook niet kunt. Om het half uur of uur moet je jezelf (of de parasol) verplaatsen om van de warmte te blijven genieten zonder te verbranden.

Een zonnescherm komt dan dichter in de buurt. Toch is dit ook niet de ideale optie. Als het gaat waaien of regenen bestaat de kans op schade. Dat betekent dus dat je ook alleen op zonnige dagen kan genieten van de voordelen van een zonnescherm. Een lamellendak kan prima tegen een stootje, een plens met water en andere weersomstandigheden. Wat houdt je nog tegen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here