DJI Ronin, wat is het?

0
351
Bureaustoel
Bureaustoel

De DJI Ronin is een videostabilisatie product. Momenteel is DJI de grootste in de markt wat betreft gimbals. DJI biedt verschillende varianten gimbals aan en dat in hoog tempo. Videostabilisatie producten zijn namelijk razend populair onder de videomakers.

Maar wat maakt de DJI ronin nou zo speciaal?

DJI op verschillende gebieden een uitblinker, ook is het natuurlijk vooral een kwestie van persoonlijke smaak. De bedieningsinterface van DJI-gimbals zoals de Ronin-S is sneller en duidelijker dan die van concurrerende fabrikanten, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren filmmakers. Bij de Ronin-S is de rol-as op een hoek geplaatst om volledige en gemakkelijke toegang tot de achterkant van uw camera te bieden.

De voordelen van de DJI Ronin

De gimbals van DJI zijn lichtgewicht, maar dit betekent niet dat ze geen zware camera’s kunnen tillen. Het tegendeel juist, de gimbals kunnen toch relatief zware camera’s tillen. Houd er wel rekening mee dat een zware camera best onprettig kan zijn, omdat je DJI ronin in principe met 1 hand bediend. De DJI Ronin heeft een professioneel gevoel door de hoge bouwkwaliteit en dit is ook echt iets wat je van DJI mag verwachten. Zo hebben vele videografen al aangegeven dat ze de grip van de DJI Ronin erg prettig vinden.

DJI heeft ontzettend veel ervaring in het maken van gimbals en dat kan je merken, hun klanten zijn erg loyaal en de gimbal zijn van ontzettend goede kwaliteit.

Prijskaartje

Na alle pluspunten heb je gehoord, sta je zeker te popelen om een DJI Ronin aan te schaffen. Maar wat mag zo’n luxe gimbal wel niet kosten? De DJI Ronin komt met best een groot prijskaartje, je moet de aanschaf van de gimbal dus echt zien als een investering. De prijs ligt bij meerdere winkels rond de 250 euro. Omdat dit een aanzienlijk hoge prijs is voor vele amateurs en beginnende filmmakers, kan je er ook voor kiezen om de DJI Ronin te huren. Door de stabilisator te huren wanneer je hem écht nodig hebt, hoef je niet meteen een groot bedrag te investeren en kan je de DJI Ronin rustig uitproberen.