3 tips bij het verhuizen van je meubels

0
1185
Verhuizen
Verhuizen

Meubels verhuizen is door de jaren heen steeds makkelijker geworden! Waar dit voorheen meer dan eens met een katrol gebeurde, kiest men tegenwoordig voor modernere hulpmiddelen. In dit artikel zetten we drie handige tips voor je op een rijtje, die hierbij kunnen helpen. Bovenal is het bij het verhuizen van meubels belangrijk om schade te voorkomen. Niet alleen schade aan je meubels, maar bijvoorbeeld ook schade aan een trap of muur, letselschade, enzovoorts. Op welke manier zou jij het verhuizen van meubels momenteel aanpakken?

 

Tip 1: maak gebruik van een verhuislift voor een verhuizing

Om een verhuizing soepel te laten verlopen, kan het huren van een verhuislift de overweging waard zijn. Er zijn verschillende partijen die deze verhuisliften met of zonder begeleider te huur aanbieden. De verhuislift kan op de stoep voor je woning geplaatst worden, om zware meubels vervolgens via het raam naar beneden te verplaatsen. Dit lijkt enigszins op het gebruik van een katrol, zoals men dat vroeger deed. De verhuislift is echter veel sneller en makkelijker te gebruiken! Houd er rekening mee, dat het raam groot genoeg moet zijn om de meubelstukken langs het raam naar beneden te kunnen brengen. Ook is het belangrijk om vooraf bij de gemeente na te vragen, of het is toegestaan om de verhuislift voor je huis te plaatsen.

 

Tip 2: schakel een verhuisbedrijf in voor hulp

Nog makkelijker dan het gebruik van een verhuislift, is het inschakelen van een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf beschikt over de kennis, ervaring en hulpmiddelen om de verhuizing soepel te laten verlopen. Ook een verhuisbedrijf kiest mogelijk voor het gebruik van een verhuislift om zware meubels te verplaatsen. Daarbij hebben verhuisbedrijf verschillende beschermingsmaterialen, waarmee kwetsbare meubelstukken stevig en veilig kunnen worden ingepakt. De kans op schade neemt zo aanzienlijk af! Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf kun je overwegen om een aantal onderdelen van de verhuizing zelf uit te voeren. Op deze website lees je meer over de diensten van verhuisbedrijven.

 

Tip 3: zware meubels laten verhuizen met een kraan

Het klinkt wellicht als een zeer grove oplossing voor het verhuizen van meubels. Toch wordt dit gedaan! Onlangs nog werd er een piano uit een Nederlands appartementencomplex verplaatst, met een van de grootste kranen van Europa. Niet alleen is een meubel als een piano veel te zwaar om met een trap naar beneden te vervoeren, ook is de kans op schade te groot. Een verhuizing met een kraan wordt enkel door gespecialiseerde partijen aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here