The Wall: Revolutionair tv kijken

0
2708
Samsung The Wall

Tijdens CES (Consumer electronics show) in Las Vegas presenteerde Samsung haar nieuwste Gadget, namelijk: “The Wall”. een revolutionair beeldscherm die zijn naam dankt aan de grootte van het scherm. Het beeld met 146 inch gigantisch groot en bedekt letterlijk de hele muur. Maar waarom is dit het hebbedingetje van 2018?

Nieuwe manier van televisie kijken

Met “The Wall” ervaart u een hele nieuwe manier van televisie kijken. Niet alleen de revolutionaire grootte van het scherm, maar ook het microled-scherm bieden een hele unieke ervaring van tv kijken. Microled is een nieuwe technologie die veel op oled lijkt maar geen organisch beeldmateriaal gebruikt. Volgens Samsung zelf is dit scherm dan ook het beeldscherm van de toekomst.

Microled is een vrij nieuwe technologie waarbij piepkleine leds zelf licht geven. Deze leds zijn vele malen kleiner dan de huidige leds, doordat ze zelf licht geven zijn er geen backlights meer nodig. Zwart wordt vervolgens gecreëerd door de leds uit te schakelen. Op deze manier wordt het contrast van het scherm hoger dan bij lcd-schermen die wel van achteren verlicht zijn.

Ter grootte van de muur

Samsung noemt het scherm niet voor niets “The Wall”, het scherm is letterlijk zo groot als de gehele muur. Met 146 inch is het scherm ongeveer 2 tot 3 zo groot als normale tv’s in de woonkamer. Samsung noemt het scherm “modulair”, wat daar precies mee bedoeld wordt is niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk betekend dat, dat de grootte van het scherm aangepast kan worden aan de grote van uw woonkamer.

Met dit scherm creëert u een cinema in eigen woonkamer, behalve de grootte haalt u immers ook de beeldkwaliteit in huis met dit scherm. Met de onderstaande foto krijgt u een beeld hoe groot het beeldscherm werkelijk is.

146 inch staat gelijk aan een diameter van 371 centimeter, wat natuurlijk enorm is. Dus dacht u dat u al een grote tv in de woonkamer had staan? Dan moet u even geduld komen wanneer dit beeld op de markt komt. Wanneer precies is nog onduidelijk maar Samsung maakt daar in maart volgend jaar meer over bekent.

Andere ontwikkelingen Samsung

Misschien wel de belangrijskte ontwikkeling voor 2019 vanuit samsung is de aankondiging van de Samsung Galaxy S10. deze nieuwe telefoon komt in niet in 2 maar in 3 uitvoeringen en wordt namelijk ook een goedkopere optie toegevoegd. de S10 krijgt een 6,1 inch scherm, de S10-Plus een 6,4 inch scherm en het instapmodel krijgt een 5,8inch scherm.

Het standaard S10 model en de S10-Plus krijgen daarbij ook een derde camera, de primaire camera krijgt een 12 megapixel-lens, 16 megapixel-lens met extra brede hoeklens voor de secundaire camera en de eventuele derde camera krijgt een 13 megapixel-lens. Samsung wil de telefoon op de markt gaan brengen als de concurrent voor de Iphone-XR van Apple.

Het is echter nog wel even wachten op deze nieuwe telefoon, over het algemeen presenteert Samsung zijn smartphones in februari. De Samsung S10 wordt dan ook op zen vroegst in het voorjaar verwacht. Samsung plant nog wel op begin 2019 een opvouwbare telefoon op de markt te brengen, deze zou echter waarschijnlijk wel in het begin beperkt verkrijgbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here