Meer bezoekers naar je blog dankzij deze 3 SEO-tips!

0
1049
Werklaptop

Meer bezoekers naar je blog dankzij deze 3 SEO-tips!

Het hebben en bijhouden van een eigen blog is hartstikke leuk. Afhankelijk van het onderwerp van de blog kun je schrijven over je ervaringen, dagelijkse bezigheden of tips delen met je lezers. Om je blog nog succesvoller te maken kun je enkele zoekmachine optimalisatie tips gebruiken. Dit SEO-bureau uit Amsterdam geeft enkele tips. Daardoor kunnen zoekmachines zoals Google je website beter gaan ranken, én dat leidt tot meer bezoekers.

Zorg dat de techniek op orde is

De basis van de blog is de techniek. Meestal worden blogs via WordPress gemaakt. Dit CMS-systeem is enorm gebruiksvriendelijk, waardoor iedereen een prima blog in elkaar kan zetten. Maar ook met andere systemen kun je een goede blog maken. Je dient hierbij rekening te houden met de snelheid van je site. De snelheid van je site is namelijk een belangrijke ranking factor. Door het aantal plug-ins of extensies beperkt te houden blijft je website snel. We raden je dus aan om goed na te denken of je bepaalde plug-ins echt nodig hebt. Beperk ook het gebruik van grote afbeeldingen of video’s. Tegenwoordig worden veel blogs bezocht via een browser op mobiele telefoons. Zorg er daarom voor dat je website er ook op mobiele telefoons goed uitziet en dat alles werkt. Je kunt dit testen in de Chrome browser door op inspecteren te klikken en dan CTRL+Shift+M in te toetsen.

Verwerk belangrijke keywords in de content

Om je blog vindbaar te maken op bepaalde zoektermen dien je deze te verwerken in de tekst op je website. We raden aan om een tekst van minimaal 500 woorden te schrijven over het onderwerp. Kies voor de tekst één keyword uit waarop jij wilt scoren. Via diverse tools kun je achterhalen hoeveel mensen er maandelijks zoeken op een bepaald keyword. Je wilt natuurlijk wel dat er zoekvolume op zit. Houdt wel rekening met de concurrentie! Als je een keyword hebt uitgekozen kun je hem regelmatig terug te laten komen in de tekst. Je kunt ook synoniemen gebruiken of andere schrijfvormen. Daardoor komt het natuurlijk over. Pas ook verschillende koppen toe. De titel van de tekst is altijd een H1. Het is ideaal wanneer het keyword hier in staat. Boven de alinea’s in de tekst kun je gebruik maken van H2 of H3 tussenkoppen. Daardoor blijft de tekst goed leesbaar.

Zorg voor verwijzingen naar je blog

Naast de techniek en de content, zijn ook de verwijzingen van andere websites naar je blog belangrijk. Door de verwijzingen zien zoekmachines dat je blog informatie biedt dat anderen waarderen. Daardoor krijgt je blog meer autoriteit. De zoekmachines hechten dus meer waarde aan je blog. Door verwijzingen van hele belangrijke websites zal je blog daarvan profiteren. Deze websites kunnen verschillende redenen hebben om naar jouw blog te verwijzen. Bijvoorbeeld omdat het artikel dat jij hebt geschreven van zeer goede kwaliteit is of een actueel onderwerp behandeld. De verwijzingen komen dan meestal vanzelf. Je kunt je blog dus op verschillende manieren optimaliseren om meer bezoekers aan te trekken.