SCIOS Scopes – een uitleg

0
1586

 

Business deal

Elektronische installaties zijn niet meer weg te denken bij bedrijfsprocessen. Vrijwel alles wordt ermee uitgevoerd, waardoor er ook veiligheid geboden moet worden. De SCIOS Scopes van ISO2HANDLE zorgen ervoor dat jouw apparaten en installaties volledig aan alle eisen voldoen, waardoor je er te allen tijde mee kunt blijven werken. Het is daarom goed om te weten wat het inhoudt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je een betrouwbaar bedrijf blijft runnen. Zo kun je gelijk beginnen met de voorbereidingen van de keuring en het eventuele onderhoud van de aandachtspunten. 

 

De kwaliteit van installaties bekeken met de SCIOS Scopes 

SCIOS Scopes zijn belangrijk voor alle installaties. SCIOS staat voor Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties. Deze norm is een veiligheidscertificaat, welke alleen wordt uitgegeven wanneer een bedrijf geschikt is. Er zijn hiervoor twee deelregelingen te vinden. Zo is er een regeling voor onderhoud en stookinstallaties en een regeling voor elektrische installaties en arbeidsmiddelen. Om aan te tonen dat de installaties naar behoren werken, wordt een kwaliteitsmanagementsysteem gebruikt. De risicoanalyse geeft daarbij direct aan welke aandachtspunten er nog zijn. 

 

Altijd zekerheid voor een goed werkend bedrijf 

De SCIOS Scopes leiden dus tot een keuring, waarbij gekeken wordt naar de ISO 9001-norm. Alle bevindingen worden uiteindelijk opgeschreven in een verslag. Indien onderhoud nodig is, wordt ook dit weer gecontroleerd op uitvoerbaarheid. Dit geeft niet alleen zekerheid aan jouw klanten, doordat je aan alle normen voldoet, maar ook voor het bedrijf zelf. Wanneer je door de keuringen heen komt, kun je namelijk ook beter gaan focussen op de zaken die geregeld moeten worden binnen het bedrijf. Het is daarom niet alleen een verplichting, maar geeft jou ook meer houvast en een levensvatbaar bedrijf voor in de toekomst.