Webdesign do’s en don’ts

0
2165

 

Webdesign is, net als alle andere types van design, onderhevig aan persoonlijke voorkeur en natuurlijk tijdsgeest. Wat er in de jaren 90 vet cool uit zag, is dat nu niet meer. Ook met webdesign kijk je best naar de gangbare praktijken, maar je wil er natuurlijk ook duidelijk bovenuit steken qua design.
Daarom geven we je, als professioneel webdesign bureau, graag enkele tips over de do’s en don’ts van webdesign in deze eeuw!

 

Webdesign do’s

  • Ga voor een minimalistisch design. Less is more, zeker in webdesign! Kies voor strakke vormen en voldoende witruimte. Zo worden je bezoekers niet meteen overrompeld door een overload aan design elementen.
  • Zorg dat je pagina’s makkelijk te scannen zijn. Internetgebruikers willen makkelijk en snel zien wat je aanbiedt. Vermijdt super lange paragrafen met volle tekst en deel je content op met titels.
  • Maak je design visueel aantrekkelijk. Afhankelijk van je doelgroep kan dit superstrak of net niet! Zorg dat jouw website design er mooi en klikbaar uitziet voor jouw klanten.
  • Zorg dat je een duidelijke en efficiënte navigatie hebt. Een ingewikkeld menu schrikt af. Wanneer je bezoekers moeite hebben om je gebruikte termen te doorgronden, zullen ze snel afhaken.

Webdesign don’ts

  • Gebruik niet alle kleuren van de regenboog! Beperk het aantal kleuren best tot 2 kleuren en een accentkleur.
  • Maak het niet te moeilijk om dingen te vinden op je site. Alle content op je website moet binnen 3 klikken beschikbaar zijn.
  • Vermijdt frivole lettertypes. Voor doorlopende tekst gebruik je best een open lettertype. Het kan geen kwaad om bepaalde titels in de verf te zetten met een bijzonder lettertype, maar je houdt het best wat beperkt.
  • Gebruik niet te veel afbeeldingen. Te veel afbeeldingen geven een rommelige en drukke indruk. Kies voor de juiste afbeeldingen op de juiste plek. Afbeeldingen zorgen er trouwens ook voor dat je website trager laadt.
  • Vergeet mobiele gebruikers niet! Zorg ervoor dat je website helemaal functioneel is, zowel voor desktop gebruikers als mobiele gebruikers.

Hulp nodig bij het design van jouw nieuwe website?

Conversal houdt zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en promoten van websites. Als all-inculsive webdesign bureau kan je bij ons dus terecht van de start tot de finish

Oze website ontwerpers luisteren eerst naar jouw verhaal. Daarna zorgen ze er voor dat jouw unieke verhaal duidelijk leesbaar wordt op je nieuwe website! Neem contact met ons op!