Borduren om de verveling tegen te gaan

0
881

Inmiddels zit een heel groot deel van Nederland thuis in quarantaine. De vitale beroepen zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat de patiënten verzorgd kunnen worden. Het enige wat ze van jou vragen: blijf binnen. En dat doen we dan ook massaal (fijn!). Maar na een week in isolatie kan de verveling echt toe gaan slaan. En aangezien we niet kunnen sporten in de sportschool, niet naar de bioscoop kunnen, niet even een middagje kunnen shoppen of naar kantoor kunnen, moeten we andere dingen gaan bedenken. 

 

Ga weg van die schermen!

Als de quarantaine over is en we ons dagelijkse leven weer langzaam maar zeker terug krijgen, zal je zien dat veel mensen letterlijk en figuurlijk vierkante ogen hebben gekregen. We duiken massaal in onze telefoon, laptop of gaan urenlang bingewatchen voor de televisie. Laat die schermen eens uitstaan en kijk naar manieren om met je handen bezig te zijn en de creativiteit de vrije loop te laten. Borduren is daar echt perfect voor. Met een leuk borduurpakket kan jij je urenlang verdwalen in een activiteit en het eindresultaat mag er zeker ook wezen. Je kan tafelkleden borduren, printjes borduren (leuk als schilderij), handdoeken borduren.. Noem maar iets op en het is te borduren.  

 

Als je slim bent, bestel je een compleet borduurpakket. Daar zit alles namelijk al in. Van de borduurstof tot de borduurnaald, de garens en een beschrijving. Kan je meteen aan de slag als je je pakketje binnen hebt! 

 

Nieuwste trend: Diamond painting

Vind je breien, borduren of haken iets te oudbollig en laat je dat liever aan je moeder of oma over? Misschien is Diamond painting dan wel iets voor jou! Bij Diamond painting werk je met kristalvormige bedels die je met een speciale applicator kan plaatsen op je doek. Langzaam maar zeker komt je print steeds meer tot leven! Je hebt leuke Diamond Dotz pakketten met bloemenprint, natuurprint, van lieve dieren en noem maar op. 

 

Andere leuke tips tijdens de quarantaine

Laat je creativiteit deze periode lekker de vrije loop. Puzzelen is in deze tijd ontzettend populair. Koop een puzzel met 1.000 stukken en je bent uren zoet. Of wat dacht je van Sudoku puzzels, kruiswoordpuzzels, ga tekenen, leer kleding maken of pak je schilderskwasten er weer eens bij. Nu kan je doen waar je normaal eigenlijk geen tijd voor zou hebben. Ga ervoor!