Van veen metaal

0
15

Plaatbewerking is een soort metaalbewerking dat vaak professioneel uitgevoerd moet worden. Het is een klus waar er speciale machines nodig zijn om het werk uit te voeren. Het is meestal niet gunstig om dit zelf uit te voeren. De machines zijn erg duur en er is expertise nodig om de bewerking uit te voeren. Plaatbewerkingen kunnen uitbesteed worden aan een extern bedrijf dat hier gespecialiseerd in is. Plaatbewerking kan voor veel dingen gebruikt worden. Het wordt meestal gebruikt voor het maken van onderdelen die op maat gemaakt moeten worden. Het is belangrijk om dit te doen bij betrouwbare bedrijven als Van veen metaal.

 

Metaal op maten laten snijden

Metalen platen kunnen ten eerste bewerkt worden door ze te laten snijden. Het snijden is een proces dat erg precies gedaan kan worden. Veel machines voor het snijden van metaal maken gebruik van een laser. De laser zal het metaal op de millimeter nauwkeurig gaan snijden om complexe vormen te maken. Dit proces is volledig geautomatiseerd. Het enige wat er gedaan moet worden is het maken van een ontwerp in de computer. Met het ontwerp kan er een plan gemaakt worden om de laser te besturen. De laser zal dan aan de hand van het ontwerp de gewenste vorm uit de metalen platen snijden. Voor het snijwerk wordt er relatief dunne metalen platen gebruikt. De platen kunnen nauwkeurig het ontwerp volgen en met hoge precisie meerdere keren uitgevoerd worden.

 

Metaal op maat laten buigen

Een andere manier om metaal te bewerken is door deze op maat te laten buigen. Afhankelijk van de machine kan het metaal heel nauwkeurig gebogen worden. Het buigen kan gedaan worden met dikkere platen dan bij het snijden van het metaal. Het buigen kan op een aantal manieren gedaan worden. Het kanten is de goedkoopste manier om het metaal te buigen. Een nadeel van deze bewerking is dat het metaal beschadigd kan worden tijdens het buigproces. Hierdoor is deze bewerking niet geschikt voor nauwkeurige processen. Een nauwkeurige manier om metaal te buigen is het zwenkbuigen. Het zwenkbuigen kan gedaan worden op een manier die het metaal niet beschadigt. Metalen platen kunnen ten slotte ook gewalst worden. Bij het walsen zullen metalen platen vlak gemaakt worden.