Wat is Microsoft Dynamics 365 Business Central?

0
1255

Microsoft Dynamics 365 Business Central is Microsoft’s nieuwste SMB ERP aanbod en is vanaf oktober 2018 algemeen beschikbaar in 19 landen over de hele wereld. Eerder fungeerde het als een nieuwe naam voor Dynamics 365 for Finance and Operations, Business edition en de officiële naam van het Dynamics 365 “Tenerife” project van Microsoft. Sindsdien heeft Business Central de volledige NAV-functionaliteit in een SaaS-omgeving gebracht en is het de toekomst van de Microsoft Dynamics NAV roadmap met heel veel mogelijkheden voor bedrijven. We leggen je graag alles uit over dit spectaculaire systeem.

Een centraal boekhoudsysteem


Microsoft Dynamics 365 Business brengt de volledige kracht van Microsoft Dynamics NAV naar de cloud. Microsoft Dynamics 365 Business Central gebruikersinterface is een op de cloud gebaseerde, alles-in-een business management oplossing die klanten in staat stelt om te upgraden van hun instapmodel boekhoudsoftware of ERP-systeem naar één enkele, uitgebreide oplossing voor het beheer van financiën, operaties, verkoop en klantenservice. Organisaties kunnen met het systeem hun processen stroomlijnen, hun klantenrelaties verbeteren en groei mogelijk maken:

  • Centraal zakendoen: bedrijven verbinden en de efficiëntie verhogen met geautomatiseerde taken en workflows, allemaal binnen de vertrouwde Microsoft-interface van applicaties zoals Word, Outlook en Excel.
  • Actiegerichte inzichten: meer bereiken en een volledig beeld krijgen van het bedrijf met gekoppelde gegevens, bedrijfsanalyses en begeleiding door de toonaangevende intelligente technologieën van Microsoft.

Prettige desktop ervaring


Een van de meest opvallende veranderingen bij het gebruik van Business Central is de vernieuwde desktop ervaring. De nieuwe UI helpt gebruikers hun productiviteit te verhogen, met een verbeterde lay-out die de schermruimte maximaliseert, waardoor het navigeren door de gehele applicatie eenvoudiger wordt. De terug-knop wordt prominent linksboven in het venster weergegeven met dynamische systeemcommando’s in het middelste gedeelte van het venster. Screenshot van de bijgewerkte gebruikersinterface in Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Overal verkrijgbaar


Microsoft Dynamics 365 Business Central is nu beschikbaar voor hybride en cloud implementaties. Gebruikers kunnen verbinding maken met Business Central via de Universal Windows App, een web-based client, of mobiele en tablet apps beschikbaar voor iOS, Android en Windows apparaten.

Tell me functie

De Tell Me functie is een evolutie van de mogelijkheid om naar pagina’s of rapporten te zoeken, waardoor gebruikers sneller en met minder klikken vinden wat ze nodig hebben. Het venster bevat nu ook acties van de huidige pagina die onmiddellijk kunnen worden geactiveerd, evenals de online helpinhoud.

Filtering


Een nieuw filterpaneel is beschikbaar aan de zijkant van de pagina’s waar lijsten de primaire inhoud vertegenwoordigen, zoals werkbladen. Met deze functionaliteit kun je eenvoudig meerdere vooraf gedefinieerde of aangepaste filters op je lijsten toepassen, die behouden blijven terwijl je door meerdere pagina’s navigeert.

Rijen kopiëren en plakken


Deze nieuwe functie verbetert de efficiëntie bij het werken met gegevens, waardoor gebruikers rijen kunnen kopiëren en plakken in dezelfde of soortgelijke lijsten binnen Business Central. Gebruikers kunnen ook rijen kopiëren en plakken vanuit Business Central naar Microsoft Excel of, omgekeerd, gegevens uit Excel kopiëren en plakken naar Business Central.

Wijzigingen van toestemming


Elk bedrijf werkt anders en de rollen binnen organisaties hebben verschillende verantwoordelijkheden. In Dynamics 365 Business Central zijn Permission sets aanpasbaar, zodat gebruikers ze kunnen toevoegen, verwijderen en aanpassen aan de eisen van het bedrijf.

Slimme andere functies


Microsoft’s intelligente oplossingen zoals PowerApps, Power BI en Flow, maar ook Machine Learning en AI bieden inzicht en bruikbare berichten om je te helpen om je bedrijf efficiënter te runnen.

Meer info: https://www.abcebusiness.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here