Dit zijn de populairste woonwijken van Zaanstad

0
1033
Windmill in the Dutch traditional village Zaanse Schans which is one of the busiest tourist locations in the Netherlands

Overweeg je om een huis te kopen in Zaanstad? Dan is het slim om je eerst even te oriënteren op de verschillende wijken en te bekijken waar je graag zou willen wonen. Dit zijn de populairste woonwijken van Zaanstad!

#1. Westzaan

Westzaan werd in 2015 als een van de mooiste wijken van Zaanstad beschouwd en dat is vijf jaar later nog niet veranderd. Deze woonwijk heeft veel typisch Zaanse huisjes, welke worden gekenmerkt door mooie houten gevels en puntdaken. Westzaan is omgeven door water, wat bijdraagt aan het pittoreske karakter van de buurt.

#2. Kalverpolder

De Kalverpolder, ook wel de Zaanse Schans genoemd, is gelegen aan de rivier de Zaan. Wie een bezoek aan deze buurt brengt ziet meteen waarom de Kalverpolder tot de populairste woonwijken van Zaanstad behoort. De oer-Hollandse uitstraling uit zich niet alleen in de aanwezigheid van een kaasmakerij, een klompenmakerij, een verfmolen en een scheepswerf, maar ook in de authentieke Hollandse houten huisjes!

#3. Burgemeestersbuurt

De Burgemeestersbuurt is een gemoedelijke, kindvriendelijke woonwijk in Zaanstad, welke wordt gekenmerkt door relatief kleine maar karakteristieke arbeiderswoningen en eengezinswoningen met een tuintje. Een deel van deze oude woningen wordt gerenoveerd, en daarnaast worden er nog nieuwe appartementen gebouwd. Midden in de wijk ligt het Vrijheidspark, waar kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen en ravotten.

Ben je overtuigd dat Zaanstad voor jou dé plek is om te wonen? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur Zaanstad en vraag om een berekening van je maximale hypotheek. Zo kun je gericht op zoek naar een mooie koopwoning!