Waarom je anno 2019 moet kiezen voor een herlaadkaart

0
2047

‘Een herlaadkaart, wordt dat nog wel gebruikt?’ Het is een vraag die door veel mensen wordt gesteld. Veel mensen denken namelijk dat een herlaadkaart iets is dat niet meer gebruikt wordt. Mede hiervoor wordt er gekozen voor een sim only abonnement of een abonnement met toestel. Toch biedt een herlaadkaart anno 2019 nog steeds veel voordelen. Zo heb je inzicht in de kosten, is een herlaadkaart te combineren met een internetbundel en zit je niet vast aan een contract.

Inzicht in de kosten

Met een herlaadkaart heb je inzicht in de kosten.   Je koopt een herlaadkaart van 15, 20 of 50 euro en dit kan je opmaken aan bellen, sms’en of internetten. Als er geen beltegoed meer op de herlaadkaart staat, kan je simpelweg ook niet meer bellen, sms’en en internetten. Voordeel is dat je een maand later niet een torenhoge rekening krijgt gepresenteerd en dus ook geen onverwachte kosten hebt.  Dit is voor veel mensen de keuze geweest om te kiezen voor een herlaadkaart in plaats van een sim only abonnement of een abonnement met een toestel

Herlaadkaart te combineren met een internetbundel

Daarnaast is een herlaadkaart te combineren met een internetbundel. Zo kan je kiezen voor een dagbundel, of een bundel waarbij je meerdere GBs krijgt om contacten te onderhouden via social media, iets op te zoeken in Google of contactgegevens van een bedrijf op te zoeken. Je koopt zo´n bundel eenmalig en kan dit opmaken aan internet. Ook als je een internetbundel dus wil combineren met je prepaid simkaart zit je niet vast aan een contract.  Wel belangrijk om te achterhalen of je internetbundel niet wordt verlengt als je dit online afsluit. Dit is bij sommige providers die onbeperkt internet aanbieden namelijk wel het geval.

Geen contract met een herlaadkaart

Met een herlaadkaart zit je dus niet vast aan een 1-jarig of een 2-jarig contract. Dit biedt vele voordelen. Zo hoef je niet elke maand een hoog bedrag te betalen voor een bundel. Je betaalt met een abonnement altijd een minimaal bedrag. Ook als je veel minder belt, sms’t of internet dan mogelijk is binnen je bundel. Daarnaast heeft een telefooncontract ook nadelige gevolgen voor het aanvragen van hypotheek. Het kan er namelijk voor zorgen dat jij veel minder hypotheek krijgt en hierdoor dus niet je droomhuis kan financieren. Ben jij van plan om binnen 2 jaar een woning te kopen?  Kies dan voor een herlaadkaart waarbij je geen contract hebt en ook niet maandelijks een bedrag betaalt aan een provider.

Een herlaadkaart biedt jou dus vele voordelen. Je hebt inzicht in de kosten, kan het combineren met een internet bundel en je kan meer hypotheek aanvragen dan met een contract voor een sim only abonnement of een abonnement met toestel. Kortom, een herlaadkaart is zo’n slechte keuze niet en is zeker niet ouderwets doordat het te combineren is met een internetbundel die je wel kan stopzetten wanneer je zelf maar wil. Het kiezen van een herlaadkaart doe je op de website van prepaidsimkaarten.be