Ecosia: bomen planten met je zoekopdrachten

0
1762
Ecosia: bomen planten met je zoekopdrachten

Ooit van Ecosia.org gehoord? Wij ook niet, tot we zagen dat onze website zoekverkeer binnenhaalt via deze url. Wat blijkt: het is een milieuvriendelijke zoekmachine, een groene versie van Google. De winst die wordt gemaakt met online searches wordt gebruikt om wereldwijd bomen te planten.

Ik zoek, jij zoekt, zij planten

Ecosia werkt precies hetzelfde als andere zoekmachines, het enige verschil is dat ze geen winstoogmerk hebben. De winst die ze maken, wordt gebruikt om bomen te planten. Wie de website bezoekt ziet bovenaan een teller lopen die bijhoudt hoeveel bomen er inmiddels dankzij bezoekers zijn gepland. En dat zijn er op dit moment al ruim 60.000! De bomen worden geplant in gebieden waar ze het hardst nodig zijn, zoals Zuid-Amerika, Afrika en Indonesië. Ze komen mensen, het milieu en lokale economieën ten goede.

100% hernieuwbare energie

Omdat ‘een beter milieu begint bij jezelf’ ook voor Ecosia opgaat, zijn ook de eigen servers groener dan groen. Ze draaien op 100% hernieuwbare energie. 

Ecosia = 100% transparant

Benieuwd welke GROTE gevolgen jouw kleine zoekopdracht had? Maandelijks worden de financiële verslagen gepubliceerd, waarin je precies terug leest waar het inkomen van jouw zoekopdracht naartoe is gegaan. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here