Smartphone neemt levensstijl kinderen over

0
1266
Tracker aangetroffen in populaire apps

Anno 2018 brengen kinderen meer tijd door op hun smartphone dan buitenspelen. Uit een onderzoek, gehouden door internetbeveiligingsbedrijf Symantec, blijken deze gegevens. Waar kinderen gemiddeld 2 uur per dag buiten spelen, gebruiken ze een smartphone gemiddeld 2,5 uur per dag. Wat betekent dit voor de kinderen?

Kinderen hebben anno 2018 steeds vaker een smartphone. Uit cijfers van Symantec blijkt dan ook dat kinderen steeds meer gebruik maken van een smartphone. Kinderen brengen daardoor ook steeds meer tijd door op het internet. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat kinderen gemiddeld 10 jaar oud zijn als ze hun eerste smartphone krijgen. Ouders vinden dat ze dan oud genoeg zijn om een eigen smartphone te bezitten. Daarbij heeft ongeveer de helft van de kinderen tussen de 5 en 10 jaar oud al een eigen smartphone.

Gezondheid

Doordat kinderen steeds meer gebruik maken van het internet, gaat dat ten koste van het buitenspelen. Nu blijkt dan ook dat kinderen tegenwoordig meer tijd doorbrengen op hun smartphone dan buiten op bijvoorbeeld een voetbalveld. Deze ontwikkeling zorgt er dan ook voor dat dit ernstige gevolgen kan hebben voor hun gezondheid. Het hebben van overwicht is dan ook een degelijk probleem.
Gelukkig worden wij steeds meer bewust van een gezonde levensstijl en een daarbij een gezonde voeding.
Echter is voldoende beweging ook essentieel om gezond te blijven.

Wat zal de smartphone met de gezondheid van onze kinderen doen als de ze minder gaan bewegen? Op deze manier zal de tijd het ons leren. Echter is voorkomen natuurlijk beter dan genezen en moeten de kinderen gestimuleerd blijven om te blijven sporten.

Ouders

Het is uiteraard de taak van de ouders om te zorgen dat kinderen niet teveel gebruik maken van het internet. Maar hoe zit het met het internetgebruik van de ouders? Volgens het zelfde onderzoek van Symantec vinden 56% van de ondervraagde ouders dat zij zelf ook teveel tijd op het internet doorbrengen. Daar komt nog eens bij dat ongeveer 66% van de ondervraagde ouders bang is, dat zij een verkeerd voorbeeld voor hun kinderen zijn omtrent internet gebruik.

Hoe kan een ouder een kind leren verantwoord met het internet om te gaan als de ouders zelf al de nodige moeite hebben om verantwoord te internetten. Zo zien we maar weer dat het probleem zeker niet bij het kind ligt, maar juist de ouders misschien wel het probleem zijn. Het is immers ook lekker makkelijk om een kind zich te laten vermaken met een smartphone.

Wat te doen?

Is het nu verstandig om een kind zijn smartphone af te nemen? Ik denk van niet. De smartphones zijn nu eenmaal dusdanig geïntegreerd bij kinderen dat het ook geen zin heeft om ze te verbieden. Als jouw zoon of dochter geen smartphone heeft maar al zijn of haar vriendjes/vriendinnetjes wel dan hoort uw kind er niet meer bij, daarbij kunnen kinderen ook op een educatieve manier veel leren van een smartphone! Zorg er echter voor dat u kind wel op een verantwoorde manier met zo’n smartphone omgaat. Zorg dat het internet gebruik beperkt blijft en dat u kind voldoende blijft bewegen met sporten of andere activiteiten. Dan komt het zeker goed met de gezondheid van uw kind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here