Met deze 5 tips kies je eenvoudig de beste zakelijke printer!

0
1101
Pretty Chinese business lady working on laptop in office

Een zakelijke printer aanschaffen kan overweldigend zijn. Weet je niet waar je moet beginnen? Met deze 5 tips vindt je snel de juiste printer voor jouw bedrijf!

#1. Maak een schatting van je printvolume

Voordat je in de eerste de beste printer investeert is het belangrijk om vast te stellen wat je printvolume is. Hoeveel afdrukken verwacht je per maand te maken? Is de printer puur bedoeld voor incidentele gedrukte exemplaren van documenten, of verwacht je dagelijks vele afdrukken te maken?

#2. Wat is de minimale afdruksnelheid?

Als jouw geschatte printvolume hoog ligt, dan heb je vanzelfsprekend ook een snellere printer nodig. Als je dagelijks honderden afdrukken moet maken zal een trage printer immers alleen maar voor frustraties zorgen! De printsnelheid wordt aangegeven in het aantal pagina’s per minuut (ppm).

#3. Wat voor soort documenten moet je printen?

Bedenk welke afdrukkwaliteit je nodig hebt. Zou een zwart-wit printer volstaan omdat je alleen eenvoudige tekstdocumenten afdrukt, of is het belangrijk dat je ook kleurenprints kunt maken? Wil je ook kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen kunnen printen? Hoe zit het met de benodigde afwerking en papierdiktes?

#4. Wil je ook kunnen scannen/kopiëren/faxen?

Indien je nog gebruik maakt van aparte scanners, kopieerapparaten en misschien zelfs faxmachines, dan kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een multifunctionele printer. Op die manier kun je meerdere taken met hetzelfde apparaat uitvoeren, wat onder andere een hoop ruimte bespaart.

#5. Hoeveel personen zullen van de printer gebruik maken?

Het aantal gebruikers is een belangrijke factor bij de aanschaf van een nieuwe zakelijke printer. Kun je misschien geld besparen door één high-duty printer aan te schaffen, in plaats van meerdere individuele printers?