Tips om een website te starten

0
1191
Eigen website
Eigen website

In de afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven een website opgebouwd, om hun diensten en producten ook online aan te kunnen bieden. Een website biedt hen het voordeel, dat ze een veel groter publiek kunnen bereiken. Naast de klanten uit hun omgeving, trekken ze nu ook potentiële klanten uit andere delen van Nederland. Of zelfs uit het buitenland! Naast het groeiende aantal bedrijfswebsites, neemt ook het aantal websites van particulieren toe. Zij beginnen bijvoorbeeld een persoonlijke blog, waarop ze familie en vrienden op de hoogte houden van hun activiteiten in het dagelijks leven. In dit artikel geven we je tips, die van pas komen bij het starten van een website. Waar dien je op te letten?

 

Begin met een domeinnaam en webhostingpakket

Om te beginnen is het bij het starten van een website belangrijk om voor een goede domeinnaam te kiezen. Bezoek de website van een aanbieder van domeinnamen, om te achterhalen of de gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Wanneer dit het geval is, kun je deze direct registreren. Een domeinnaam combineer je normaliter met een webhostingpakket, waarop je de website kunt installeren. Voor bedrijven kan het hierbij aantrekkelijk zijn om voor een zogenaamde VPS, een Virtual Private Server, te kiezen. Hier kunnen zij ook bedrijfsapplicaties op installeren. Bekijk hier de voordelen van zo’n Windows server.

 

Een geschikte lay-out voor je website

Nu je een domeinnaam en webhostingpakket hebt afgenomen, kun je een lay-out voor je website ontwerpen. Je kunt de lay-out op maat laten maken, maar ook een bestaande template gebruiken. Er zijn verschillende websites waarop lay-outs voor het systeem WordPress worden aangeboden. Dit is een Content Management Systeem (CMS), waarmee je heel eenvoudig berichten bewerkt of toevoegt aan je website. Zelfs zonder technische kennis is het mogelijk om een dergelijke website op te starten. Voor een bestaand template betaal je vaak niet meer dan 50 tot 75 euro.

 

De website vullen met je eerste teksten

Wanneer het ook gelukt is om de template op je website te installeren, kun je deze vullen met leuke content. Schrijf teksten over onderwerpen die je interesseren en plaats deze op je website. Pas wanneer de website enigszins gevuld is, kun je deze met anderen delen! Zo laat de website direct een goede indruk op hen achter en is de kans groter, dat ze nog eens terugkeren om nieuwe teksten te lezen. Je kunt berichten ook op sociale media delen om nieuwe bezoekers te blijven trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here