Van huis kopen tot hypotheek afsluiten

0
995
Business deal
Business deal

Misschien ben je op zoek naar een woning of heb je jouw droomhuis al gevonden. Bij het kopen van een huis komen veel dingen kijken, waardoor je het belangrijkste soms uit het oog verliest. Want dat is immers de perfecte woonplek toch? De koop en de hypotheek brengen veel dingen met zich mee. Daarom hieronder een aantal tips om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

  1. Bekijk alle huizensites

Heb je nog geen huis op het oog, doe dan vooral eerst zelf een kort onderzoek naar de markt. Bekijk huizensites zoals Funda. Staat er een huis bij wat je bevalt? Dan kan je overgaan tot de volgende stap, bijvoorbeeld een kijkje nemen in het huis. 

Daarnaast is het niet verkeerd om op deze manier een beeld te krijgen van de markt, uiteindelijk moet je via deze markt een huis kopen. 

  1. Schakel een makelaar in

In Nederland is makelaar geen beschermd beroep, dat houdt in dat iedereen voor makelaar mag spelen. Jij mag dus jouw huis zelf (ver)kopen zonder een makelaar in te schakelen. Het is echter een aanrader om dit wel te doen. Een makelaar neemt je veel werk uit handen, waardoor jij tijd hebt om over andere dingen na te denken. 

Wanneer je een makelaar inschakelt, kies dan voor een makelaar die wel voor het beroep gestudeerd heeft. Anders kan je het immers net zo goed zelf doen. Een makelaar aangesloten bij NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) is een betrouwbare en gecertificeerde makelaar. Woltjer makelaardij in Dronten is zo’n gecertificeerde makelaar. 

Als je al een huis op het oog hebt, helpt de makelaar met de aankoop ervan en eventueel met de verkoop van je oude huis. Wanneer je nog geen huis op het oog hebt, kan de makelaar jou huizen laten zien.

  1. Onafhankelijk advies

Zodra je een hypotheek af wil sluiten, willen banken jou ervan overtuigen dat hun hypotheek echt de beste keuze is. Natuurlijk zal een bank niet zo snel een andere hypotheek aanraden dan één van zichzelf. Het is daarom slim om een onafhankelijke hypotheekadviseur in te schakelen. Deze is, zoals het al zegt, onafhankelijk en kijkt naar jouw situatie en welke hypotheek daar het best bij aansluit. 

Bij de meeste makelaardijen werkt ook een hypotheekadviseur, zodat je alles onder één dak hebt. Op deze manier zijn er kortere lijnen, wat weer een positieve invloed kan hebben op de duur van het hele proces. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here