Wat voor soort makelaar gaat u kiezen?

0
1113
Droomhuis

U heeft uw besluit genomen; u gaat uw huis verkopen. Dat is niet zomaar iets en kan veel lasten met zich meebrengen. Een te hoge vraagprijs kan bijvoorbeeld zorgen voor dat uw huis niet word verkocht. Daarom kiest u ervoor om een ervaren makelaar in te schakelen. Wilt u zo min mogelijk lasten? Of wilt u ook zelf verantwoordelijk zijn voor sommige aspecten tijdens de verkoop? Kortom, wat voor soort makelaar gaat u kiezen en past deze bij u en uw wensen?

Wat soort makelaar zoekt u?

U woont bijvoorbeeld in Rosmalen of de omgeving en u wilt uw woning verkopen. Bekijk wat voor soort Makelaar in Rosmalen u zoekt. De twee meest voorkomende makelaren zijn:

  • De traditionele makelaar: Deze regelt alles. Van het schrijven van advertentieteksten, uw huis op online plaatsen, zorgen voor professionele foto’s van uw woning en onderhandelen met potentiële kopers. En het opstellen van de koopakte.
  • Internetmakelaar: Indien u kiest voor een internetmakelaar doet u meer zelf. U bent zelf verantwoordelijk voor het rondleiden van potentiele kopers, het (laten) maken van foto’s en een omschrijving verzorgen voor de online advertentie van uw woning. De makelaar richt zich vooral op onderhandelingsgesprekken en het opstellen van het verkoopcontract.

Kies dus wat voor soort makelaar u wil. Wilt u meer of minder betrokken zijn bij de verkoop van uw woning? Houd ook rekening met de kosten. Een traditionele makelaar is in de meeste gevallen duurder dan een internetmakelaar. Het tarief van een makelaar kan ook per makelaar verschillen. In de meeste gevallen rekenen zij een tarief van een percentage van de verkoopprijs. Maar er zijn ook makelaren die rekenen met een resultaatbonus. U betaald bijvoorbeeld €100 extra aan uw makelaar voor elke €1000 die de woning oplevert.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een makelaar?

De juiste makelaar kan al het verschil maken voor de verkoop van uw woning. Het belangrijkste is dat u een makelaar kiest waar u een goed gevoel bij heeft en die naar uw wensen luistert. Let ook op wat u belangrijk vind om te hebben in een makelaar. Deze factoren kunnen variëren van kennis over de regio, hoe persoonlijk uw makelaar u bij de verkoop betrekt en wat zijn de ervaringen van andere verkopers? Als u een aantal makelaren gevonden heeft die aan uw wensen voldoen kunt u hierbij een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek kunt u eventuele vragen of zorgen die u nog heeft voorstellen. Kijk ook naar de aanpak van de makelaar en of u deze geschikt vind voor uw woning.

Heeft u geen idee waar u moet beginnen?

Mocht u nog geen idee hebben waar u moet beginnen of hoe u een goede makelaar vind. U kunt ervaringen uit uw directe omgeving vragen maar ook ervaringen van andere kopers kunnen behulpzaam zijn. Zoek bijvoorbeeld op Google via ‘Huis verkopen Rosmalen’ naar reviews. Deze kunnen doorslaggevend zijn voor uw keuze. Ook zijn er veel advies bureaus waar u bij kan langsgaan. Zij kijken samen met u naar welke makelaar het meest geschikt is voor uw woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here