Glennis Grace haalt de laatste 5 van America’s got talent niet

0
2960

Glennis Grace heeft de Amerikaanse talentenjacht America’s got talent niet gewonnen. In de nacht van woensdag op donderdag werd de uitslag bekend gemaakt. Niet de Amsterdamse zangeres maar de Amerikaanse illusionist Shin Lim ging er met de winst van door.

Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, volgde eerst een shifting. Bij een shifting worden de 10 overgebleven kandidaten teruggebracht tot 5. Bij deze shifting viel Glennis Grace buiten de boot. Uiteindelijk ging het tussen acrobatengroep Zurcaroh en Shin Lim, waarbij de illusionist uiteindelijk aan het langste eind trok.

De illusionist wint behalve 1 miljoen dollar ook een show in Las Vegas. Echter kan hij zich niet meteen rijk rekenen omdat het gewonnen bedrag wordt over een periode van 40 jaar uitbetaald. Dit komt neer op een bedrag van $25.000,- per jaar.

Voor de finale begon schreef Glennis Grace het volgende op Instagram: “Dit is een reis geweest die mijn leven heeft veranderd. Wat er in de komende uren ook gebeurt, America’s Got Talent heeft mij het podium gegeven dat ik nodig had om mezelf te laten zien in de Verenigde Staten”.

Duet met Bebe Rexha

Glennis Grace zong in de finale ronde een Duet met Bebe Rexha, de Amerikaanse/Albanese zangeres brak in 2016 door met het nummer Me, Myself and I. Het paar ontving na hun show louter positieve reacties van het publiek. De dames kregen een daverend applaus van de jury, die al jaren wordt gevormd door Howie Mandel, Mel B, Heidi Klum & Simon Cowell. Ook de kijkers waren zeer te spreken over Glennis, “ze zong professioneler en beter dan Bebe Rexha” werd er onder andere gezegd online.

Echter mocht dit optreden niet meer baten voor de laatste finale ronde. De stembussen waren namelijk al gesloten voorafgaand aan deze ronde.

Nummer Run

De Nederlandse zangeres zong het nummer Run in de eerste ronde, een cover van Snow Patrol. Eerder is dit nummer gezongen door Leona Lewis. De reacties van de Jury waren zeer positief naar het zingen van dit nummer, zo noemde Jurylid Simon Cowell het optreden van de Amsterdamse “sensationeel” en voegde Mel B daar aan toe “jij kan echt zingen!”. Na dit optreden konden de mensen thuis stemmen voor de laatste finale ronden. Haar sterke optreden was uiteindelijk dus niet voldoende om de laatste 5 te halen

Toch kan de Amsterdamse enorm trots zijn over haar deelname aan de talentenjacht. Zelf  zei ze er het volgende over: “Mensen zeggen me: ‘Je raakt hier aan gewend’. Maar ik raak hier nooit aan gewend. Elke keer moet je jezelf weer bewijzen”, zei de zangeres na het optreden tegen Erik Mouthaan van RTL Nieuws.

In mei werd bekend dat de zangeres mee zou doen aan het dertiende seizoen van de populaire talentenjacht. In juni was haar auditie te zien waarin ze het nummer Grace Run to You van Whitney Houston zong. In eerdere rondes maakte de zangeres indruk met nummers als Nothing Compares 2 U van Prince en het nummer Never Enough uit de filmmusical The Greatest Showman.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here