Werken in het buitenland

0
1134
Werken in het buitenland
Werken in het buitenland

Werken in het buitenland is een ervaring op zich. In een totaal andere omgeving, andere kenniskring en een andere taal. Het is absoluut geen makkie, maar wel ontzettend goed voor je ontwikkeling. Daarnaast zie je ook veel van de wereld en kun je werken misschien wel afwisselen met reizen. Een onvergetelijke ervaring dus, met veel pluspunten.

Ontwikkeling

Werken in het buitenland brengt veel voordelen met zich mee als het gaat over persoonlijke ontwikkeling. Je leert nieuwe mensen kennen, een nieuwe taal en een nieuwe cultuur. Daarnaast zal je waarschijnlijk eigenschappen ontdekken, waarvan je niet wist dat je ze had. Eigenschappen zoals zelfstandigheid, aanpassingsvermogen en verantwoordelijkheid zullen worden aangewakkerd bij werken in het buitenland. Naast dat je internationale ervaring opdoet, staat het goed op je CV en ga je een leuke tijd tegemoet.

Hoe kun je dit regelen?

Je kunt ontzettend veel geld besparen door zelf alles te regelen. Door zelf te zoeken voor vacatures in het buitenland, bespaar je op agency-kosten. Let op: overleg wel met het bedrijf in het buitenland of zij het vliegticket betalen. Zo kan het bedrijf ook de accommodatie regelen.

Waar moet je aan denken?

Als je in België of Duitsland gaat werken, zullen de culturele verschillen niet al te groot zijn. Ga je naar Rusland of misschien wel het Midden-Oosten, zal je de cultuurverschillen aardig merken. Zoek daarom van tevoren goed op wat je wel en niet kunt doen. Zo is het in islamitische landen ongepast om de onderkant van je schoen te laten zien. Denk er ook aan dat je niet overal ter wereld drie zoenen geeft; vaak zijn het er twee.

Werken in het buitenland is een geweldige ervaring, goed voor je ontwikkeling en staat ook nog eens goed op je killer-CV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here