Hoe kun je het beste profiteren van een HR netwerk

0
13

Wil jij graag deel uitmaken van een HR netwerk? Met behulp van een HR netwerk heb jij de kans om jezelf en jouw team te laten groeien. Ondanks dat je goed presteert in jouw baan, kan je altijd van andere leren. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor jou. Jouw kennis en ervaring kan goud waard zijn voor andere professionals. Stel jezelf daarom open om deel te nemen aan een HR netwerk. Ondanks dat het deelnemen al een hele stap is, is het juist belangrijk om te weten te komen hoe je het meeste uit deze deelname kan halen.

Stel jezelf voor wat je graag uit het netwerken wilt halen
Ben jij van plan om te gaan netwerken? Dan is het een slim idee om op een rijtje te krijgen waarom je dit graag wilt gaan doen. Is er een specifiek doel wat je uit het netwerken wilt halen? Komt er een nieuw project aan waar je graag potentiële teamspelers voor wilt vinden of wil je simpelweg jezelf uit de comfort-zone halen? Wat de reden ook is, het helpt enorm om deze voor het netwerken vast te stellen. Dit helpt je namelijk om tijdens gesprekken met mede-professionals de juiste vragen te stellen. Het geeft je de kans om het gesprek een bepaalde richting in te leiden en het zorgt ervoor dat je gespreksstof hebt om op terug te vallen.

Vindt manieren om in contact te blijven
Ondanks dat het netwerken op een evenement of activiteit zelf erg verfrissend kan zijn, is het juist belangrijk om bepaalde connecties te onderhouden buiten deze activiteiten om. Het doel van netwerken is uiteindelijk om mensen te vinden waar jij jouw kennis mee kan uitwisselen. Wellicht wil je de connecties gebruiken om een nieuwe baan te vinden, wil je de connecties gebruiken om nieuwe werknemers voor jouw team te vinden, of wil je simpelweg een mede-professional hebben waar je soms mee kan sparren. Zorg daarom dat je tijdens het netwerken contactgegevens achter kan laten. Met behulp van de vele online platforms is het tegenwoordig makkelijk om elkaar te volgen. Zo hoef je niet gelijk een nummer uit te wisselen, maar kan je elkaar wel altijd bereiken.

Wees bereid om keuzes te maken voor jouw bedrijf
Netwerken kan vaak erg gezellig zijn. Je leert nieuwe mensen kennen en de kans is groot dat je gesprekken hebt met andere waar het heel goed mee klikt. Ondanks dat het leuk is om nieuwe professionele vrienden te maken, is het ook belangrijk om het doel niet uit het oog te verliezen. Wanneer jij voor jouw bedrijf op zoek bent naar HR professionals met specifieke skills die helpen om jouw bedrijf te laten groeien, dan is het belangrijk dat je de tijd neemt om op zoek te gaan naar deze professional. Soms betekent het dat je een gezellig gesprek kort moet houden.